Közös biciklikölcsönzőt kap Esztergom és Párkány: így köti majd össze őket

MTI   
  Megosztom
Közös biciklikölcsönzőt kap Esztergom és Párkány: így köti majd össze őket

A Mária Valéria Bike nevet viselő rendszerben 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár bérelhető. A remények szerint a közösségi közlekedésnek ez a formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között.

Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, melyet közel 300 millió forintos költséggel hoztak létre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül. A kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője elmondta: a kerékpárok tárolására 14 gyűjtőállomás létesült, hat Párkányban és nyolc Esztergomban. Kiss Bálint projektvezető hozzátette:

A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította. Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult és kompatibilissé vált az új rendszerrel - mondta a projektvezető. A két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll. A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek, az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta: a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza. Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere pedig arról beszélt, hogy a közösségi közlekedés egy új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esztergom

párkány

kerékpár

kerékpárkölcsönző