Közös biciklikölcsönzőt kap Esztergom és Párkány: így köti majd össze őket

MTI   
  Megosztom
Közös biciklikölcsönzőt kap Esztergom és Párkány: így köti majd össze őket

A Mária Valéria Bike nevet viselő rendszerben 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár bérelhető. A remények szerint a közösségi közlekedésnek ez a formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között.

Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, melyet közel 300 millió forintos költséggel hoztak létre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül. A kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője elmondta: a kerékpárok tárolására 14 gyűjtőállomás létesült, hat Párkányban és nyolc Esztergomban. Kiss Bálint projektvezető hozzátette:

A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította. Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult és kompatibilissé vált az új rendszerrel - mondta a projektvezető. A két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll. A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek, az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta: a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza. Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere pedig arról beszélt, hogy a közösségi közlekedés egy új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esztergom

párkány

kerékpár

kerékpárkölcsönző