Világsztárok érkeznek a magyar kerékpárversenyre: 861 kilométer vár rájuk

MTI   
  Megosztom
Világsztárok érkeznek a magyar kerékpárversenyre: 861 kilométer vár rájuk

Debrecenből indul, Esztergomban fejeződik be idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. Míg korábban egyetlen World Tour-csapat sem indult el Magyarországon kerékpárversenyen, idén világsztárok érkeznek. 11 olyan csapat lesz, ami az olasz Giro d'Italián (aminek lesznek magyar rajtjai) és a magyar körversenyen is részt vesz.

Debrecenből indul és Esztergomban fejeződik be idén a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. Az útvonal szerdai bemutatóján kiderült, hogy a cívisvárosból induló 174 kilométeres első etap Hajdúszoboszlón ér véget. Ezt a 182 kilométeres Karcag-Nyíregyháza és a 171 kilométeres Sárospatak-Kazincbarcika szakasz követi, majd következik a királyetap, amelyen a Miskolcról rajtoló mezőny 178 kilométert megtéve a Kékestetőn ér célba. A zárószakasz Esztergomból indul, majd 156 kilométer után ott is zárul úgy, hogy a mezőny négy kört tesz meg, amely magában foglalja a dobogókői emelkedőt.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondása szerint a versenyen minden évben egyre erősebb mezőny indul, így színvonalában egyre jobban megközelíti a világ nagy körversenyeit.

Mára olyan eseménnyé vált, amely évről évre szintet lép, ismertsége kinövi a régiónkat is, ezúttal már a világ legnagyobb kerékpáros eseményeinek meghatározó szereplői méretik meg magukat a Tour de Hongrie-n.

Míg korábban egyetlen World Tour-csapat sem indult el Magyarországon kerékpárversenyen, idén világsztárok érkeznek. 11 olyan csapat lesz, ami az olasz Giro d'Italián (aminek lesznek magyar rajtjai) és a magyar körversenyen is részt vesz.

A május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körversenyen

Ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d'Italia első három szakaszát, így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is. Tavaly négy prokontinentális istálló vett részt a viadalon, idén ebből a kategóriából eddig már öt csapat jelezte indulási szándékát, akárcsak az élvonalat jelentő World Tourból. A sportág csúcskategóriájából már biztosan ott lesz a mezőnyben az Asztana, a Trek-Segafredo, a Mitchelton-Scott, a Jumbo-Visma és a CCC. Utóbbinak Valter Attila személyében magyar kerekese is van, de várhatóan ő a Girón jut szóhoz.

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője elárulta, a mezőny erőssége magasra teszi a lécet, kiemelt cél a World Tour-csapatok kiszolgálása, illetve a nagy érdeklődés miatt az eredetileg tervezett húszról huszonegyre emelték az együttesek számát.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tour de hongrie

verseny

kerékpárverseny

esztergom

debrecen

bicikli