Menő turistabuszokkal újít be a Volán: országszerte lehet majd velük utazni

HelloVidék   
  Megosztom
Menő turistabuszokkal újít be a Volán: országszerte lehet majd velük utazni

29 új, emelt padlómagasságú, magas komfortfokozatú szóló autóbusz áll forgalomba országszerte várhatóan nyár végéig. A Volánbusz több mint 2 milliárdot költött a Neoplan Tourlinerekre.

Magas komfortfokozatú turista-autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. Az újabb beszerzésnek köszönhetően

Ezzel tovább folytatódik a 2019 októbere óta országosan, hatékonyabb, integrált rendszerben működő közlekedési vállalat járműparkjának megújulása.

Az új autóbuszok beszerzéséről szóló szerződést 2020. február 18-án írta alá a Volánbusz Zrt.
részéről Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. képviseletében pedig Martin Strier ügyvezető igazgató és Hoyos György értékesítési igazgató. A megállapodás értelmében

A most megkötött szerződés kiterjed a járművek időszakos karbantartásához szükséges diagnosztikai eszközök és alkatrészek beszerzésére is.

Az új autóbuszok a korábbiaknál is nagyobb teljesítményűek, ugyanakkor a környezettudatosság jegyében dízelmotorjuk már megfelel az EURO 6d környezetvédelmi osztály elvárásainak. A gyorsabb közlekedés érdekében a járművek nemzetközi és emelt utazásisebesség-vizsgával is rendelkeznek. Az autóbusz-vezetők munkáját elektronikus vezetéstámogató rendszerek segítik, jelentősen növelve ezzel az utazás biztonságát. A kiváló utazási élményt biztosító Neoplan Tourliner járművekkel országszerte találkozhatnak majd az utasok.

A Volánbusz továbbra is elkötelezett aziránt, hogy az utazási komfort folyamatos növelésével egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára. A társaság ennek érdekében 2019 és 2022 között összesen 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, ezzel teljes járműflottájának 60 százaléka lecserélődhet. A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés elérése és Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek. A vállalat tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autóbusz

neoplan tourliner

turistabusz

volánbusz

megállapodás