Túlélőcsomagot osztogattak a vonaton: így tiltakoztak a brutális késések miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Túlélőcsomagot osztogattak a vonaton: így tiltakoztak a brutális késések miatt

Az aktivisták szerint rejtvényekkel és frissítőkkel lehet csak kibírni az egyre hosszabb utazást a Mátészalka-Budapest vonalon. Menetrend szerint a két város közötti, nagyjából 80 kilométeres távolságot majdnem 2 óra alatt lehet megtenni.

Túlélőcsomagot osztottak a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonaton utazóknak. A Mátészalkaleaks nevű csoport aktivistái a vonatok késése miatt tiltakoztak, adta hírül az RTL Klub híradója.

Éppen ezért keresztrejtvényt, tollat, ivólevet, ásványvizet, cukorkát és kislámpát is tettek a kis pakkokba. Összesen 150-et osztottak ki belőlük.

Az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a több mint egy órát késő mozdonyokra, ezért van szükség a felszerelésre. Úgy gondolják, a mátészalkai és a debreceni utazóközönség is jobb szolgáltatást érdemel. Menetrend szerint a két város közötti, nagyjából 80 kilométeres távolságot majdnem 2 óra alatt lehet megtenni.

A MÁV-tól azt írták, felújítják a vonalat, ezért csökkenhet a menetidő, várhatóan két év múlva. Az aktivisták csoportja nem elégedett a válasszal: addig akarnak küzdeni, amíg minden követelésük meg nem valósul.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vonat

túlélőcsomag

mátészalka

debrecen

mátészalkaleaks

aktivista