Nagyot ment a Kéktúra: bekerült a világ legszebb turisztikai célpontja közé

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyot ment a Kéktúra: bekerült a világ legszebb turisztikai célpontja közé

A legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazin, a National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúra útvonalát - írja a hirado.hu.

Ahogy a portál írja, olyan látványosságok között áll helyt az Országos Kéktúra útvonal, mint a Kalahári sivatag, az ausztriai, a Hochalpenstrasse, vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.

A kéktúrát National Geographic magyar szerkesztősége ajánlotta. A magyar csapat kiemelten foglakozott a túrával, 2017-ben még egy különszámot is kiadtak a témában

- mondta Stramszky Judit, a Magyar Természetjárók Szövetségének szakmai igazgatója a Duna Család-barát című műsorában.

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, az Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos, jelzett turistaút. A hossza több mint 1100 kilométer, amely 27 rövidebb szakaszból áll. Az útvonalon 152 bélyegzőpont is várja a túrázókat

– emelte ki Stramszky Judit, aki hozzáfűzte, ma már Magyarországon, aki kicsit is érdeklődik a kirándulás, a túrázás iránt, szinte biztos, hogy teljesítette a túra egy-egy szakaszát. Ahogy említette, tavaly rekordot döntött a túrát teljesítők száma, több mint hétszázan járták végig az Írott-kőtől Hollóházáig tartó útvonalat.

Az Országos Kéktúra története egészen az 1930-as évekre nyúlik vissza, ebben az évben kezdték meg a magyar turistajelzés-hálózat egységesítését

- tette hozzá Stramszky Judit.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

túra

kéktúra

kéktúra útvonal

túrázók

túraútvonal

nemzetközi lista