Egy álom válik valóra Nagykörűn: lombkoronasétányt építenek a Tisza-parton

MTI   
  Megosztom
Egy álom válik valóra Nagykörűn: lombkoronasétányt építenek a Tisza-parton

A több mint 200 millió forintból megvalósuló beruházás idén októberre készülhet el. A közel 400 méter hosszú sétány a gáttöltés és a kishajókikötő között épül az ártéri erdőben, 8 méter magasan.

Lombkoronasétány épül nyolc méter magasan a nagykörűi Tisza-parton. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere, Túri Tibor elmondása szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert több mint 200 millió forintból megvalósuló beruházás idén októberre készülhet el.

A mintegy 400 méter hosszú lombkoronasétány a gáttöltés és a kishajókikötő között épül az ártéri erdőben nyolc méter magasan, így a Tisza ingadozó vízállása nem befolyásolja majd a nyitvatartást. Étterem is létesül és lefedik a szabadtéri színpadot. További terveik között szerepel játszótér, szabadtéri társasjátékpark, csillagvizsgáló és egy egyszerűbb kalandpark kialakítása is.

Nagykörűt egyébként az ország cseresznyéskertjeként is emlegetik, ami nem is csoda: bőséges terméssel, a virágzás idején pedig fantasztikus látvánnyal várja a kirándulókat. "A téli naplemente felejthetetlen látvány a cseresznyéskert valamelyik magasabb pontjáról, tavasszal hintón járhatják be a vendégek a virágpompába öltözött gyümölcsöst, nyáron roskadoznak a fák a világ egyetlen szív alakú gyümölcse, a cseresznye tűz piros termése alatt, és az ősz mesés színekkel festi be a kerteket", írják róla a falu honlapján.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagykörű

tisza-part

lombkoronasétány