Milliós beruházás: természetház épül a Kerek tó mellett

HelloVidék   
  Megosztom
Milliós beruházás: természetház épül a Kerek tó mellett

Kerektavi Természetház néven egy környezetbe illeszkedő 640 négyzetméteres, kétszintes turistaközpont épül az esztergomi Búbánat-völgyben, a Kerek tó mellett. A szeptember végére elkészülő, kétszintes épületben oktatótermeket, öltözőket, mosdókat és büfét alakítanak ki, a közösségi tér alkalmas lesz kiállítások, rendezvények befogadására - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írja, az esztergomi Vasas Horgász Egyesület építi a természetházat. Ahogy Szentkirályi Ádám, az egyesület elnöke elmondta, közel 260 millió forintot költenek majd a beruházásra. Ebből az összegből 190 millió forintot pályázaton nyertek, valamint 40 millió forint önerőt vállaltak.

Ezen felül a horgászok szerzik be az épület teljes berendezését, valamint a természettel kapcsolatos bemutatókhoz és kiállításokhoz szükséges technikai eszközöket. Az egyesület fedezte továbbá az energiahálózat fejlesztését, a korábbi faépület elbontását, valamint az építészeti tervek készítését. Így összesen további 30 millió forint saját forrással járulnak hozzá a természetház elkészüléséhez

- számolt be róla a hírportál, majd kitértek arra is, hogy a beruházás egy Lépésekre a Dunakanyartól nevű, 416 millió forintos projekt része, melyben számos fejlesztéssel teszik vonzóvá a térséget a turisták számára. Mint írták, az egyesület mellett a konzorciumban együttműködő partnerek a Pilisi Parkerdő Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A beszámoló szerint, a térséget átszelő mintegy több száz kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és információs rendszer felújítása a fejlesztési program legfontosabb eleme. Nagyobb beruházással érintett a Rám-szakadék, ahol fogadóépület létesül bababarát mosdóval és pelenkázó helyiséggel, míg Nyergesújfalu határában négyévszakos pihenőhelyet alakítanak ki az egykori Jung-ház épületéből.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerektavi természetház

búbánat-völgy

kerek tó

felújítás

korszerűsítés

beruházás