Autósok figyelem: változik a közlekedés az M1-es autópályán a koronavírus miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok figyelem: változik a közlekedés az M1-es autópályán a koronavírus miatt

A kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosítása, az áruszállítás zavartalan működése érdekében felfüggesztik az M1-es autópálya helyreállítási munkálatait 2020. április 15-ig. A terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg, időszakos korlátozás mellett, amihe a közlekedők türelmét kérik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a zavartalan áruszállítás biztosítása érdekében felfüggeszti az M1-es autópálya helyreállítási munkáit 2020. április 15-ig. A kiépített terelés visszabontása 2020. március 23-24. között valósul meg. Ezt követően az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával 2018-ban közel 15 kilométeren újult meg az M1-es autópálya. 2019-ben pedig minden eddiginél nagyobb volumenben, összesen 71 pályakilométernyi szakaszt érintő helyreállítási munkák indultak el.

Az eddig elvégzett beavatkozásokat a kivitelezők befejezik, ezt követően bontják vissza a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségének szakemberei a kiépített terelést, így a 45-ös és 57-es kilométerszelvények között a sávelhúzásos terelés meg fog szűnni 2020. március 24-től. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a terelés visszabontása is csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

út

m1

m1-es autópálya

korlátozás