Változik a menetrend a vasúton: az óraátállítás miatt több járat később indul

HelloVidék   
  Megosztom
Változik a menetrend a vasúton: az óraátállítás miatt több járat később indul

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, így az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítjuk. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét is befolyásolja.

Március 29-én, vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják. Azonban érdemes lesz figyelni, mivel az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja.

A Nyugati pályaudvarról Szobra 0:52-kor induló S70-es vonat Szob alsó és Szob között 60 perccel később közlekedik, Szobra 3:05-kor érkezik. A Nyugati pályaudvarról Szolnokra 0:43-kor induló S50-es vonat Cegléd és Szolnok között 60 perccel később közlekedik, Szolnokra 3:24-re fut be.

Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el. A Nyugati pályaudvarról a hajnali S72-es esztergomi személyvonat 35 perc később, 3 órakor indul. A Nyugatiból Szolnokra a 2:43-kor induló S50-es vonat 17 perccel később, 2:43 helyett 3 órakor indul. A Debrecenből 2:34-kor a Nyugati pályaudvarra induló sebesvonat Debrecenből 26 perccel később, 3 órakor indul, Szolnoktól a 2849-es számú vonat menetrendje szerint indul tovább 4:40-kor, a Nyugatiba 6:07-re fut be. A 2849-es számú vonat 30 perccel korábban, 4:10-kor indul.

A Debrecenből Nagykerekibe induló vonat 40 perccel, a Debrecenből a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat 24 perccel, Lajosmizséről a fővárosba közlekedő S21-es jelzésű személyvonat 15 perccel később, 3 órakor indul. Kelebiáról a Keleti pályaudvarra 2:09-kor induló vonat 51 perccel később, 3 órakor indul, Kunszentmiklós-Tassról az 3739-es számú, S25-ös jelzésű vonat menetrendjében közlekedik, onnan 4:57-kor indul. A 3739-es számú vonat 45 perccel korábban, 4:12-kor indul és Kunszentmiklós-Tasstól a 7919-es számú vonat menetrendjében közlekedik.

A Nyugati pályaudvarról 1:52-kor induló S70-es jelzésű vonat nem közlekedik. A Nyugati pályaudvarról Szobra 8 perces késéssel, 3 órakor indul egy hajnali S70-es vonat. A Nyugati pályaudvarról 1:43-kor induló S50-es vonat nem közlekedik.

A jelenleg csak belföldön közlekedő Dacia nemzetközi vonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint 3 órakor indul a Keleti pályaudvarra. Körülbelül 60 perccel később érkezik meg Budapestre vasárnap délelőtt Münchenből a 463-as számú, Kálmán Imre EuroNight vonat. A Keleti pályaudvarról, március 28-án 20:40-kor induló, 462-es számú Kálmán Imre EuroNight Münchenbe – az eredeti menetrendhez képest – körülbelül 60 perccel később érkezik meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

óraátállítás

nyári időszámítás

nyár

vonat

késés