Itt a bejelentés: újra megnyílik a somoskőújfalui határátkelő

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újra megnyílik a somoskőújfalui határátkelő

A két ország újranyitja a - koronavírus-járvány miatt lezárt - somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel, hogy a két ország újranyitja a - koronavírus-járvány miatt lezárt - somoskőújfalui határátkelőt, így mindazok a magyarok és szlovákok, akik a határ másik oldalán dolgoznak, ezen az átkelőn tudnak munkába járni.

Becsó Károly képviselőtársam, barátom a hét elején szólt a parlamentben, hogy nekik Nógrádban komoly gondot okoz a magyar-szlovák határon lévő átkelők lezárása. A környék gyárai szenvednek, mert a munkások nem tudnak átjönni," ezért született pénteken megállapodás az átkelő megnyitásáról

- olvasható a magyar külügyminiszter bejegyzésében.

Magyarország és Szlovákia gazdaságai szorosan összefonódtak egymással, a kereskedelmi forgalmunk tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót, így elemi érdekünk az akadálytalan kapcsolatok fenntartása

- írta Szijjártó Péter.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szlovákia

somoskőújfalu

határátkelő

határátkelőhely

határ