Nem veszik komolyan a koronavírust? A korlátozás ellenére több százezren kelnek útra

HelloVidék   
  Megosztom
Nem veszik komolyan a koronavírust? A korlátozás ellenére több százezren kelnek útra

Fokozatosan csökken a forgalom a kijárási korlátozás bejelentése óta, de még így is több százezer személygépjármű közlekedik a legfőbb hazai fő-, illetve gyorsforgalmi utakon a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kamerái szerint.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint a kijárási korlátozás első hétvégéjén 60 százalékkal visszaesett a forgalom az előző naphoz képest, de még így is százezrek közlekedtek szombaton és vasárnap a hazai fő-, illetve gyorsforgalmi utakon.

A március 28-tól április 11-ig tartó kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet megjelenésének napján (2020. március 27-én) az e-matrica rendszerbe tartozó gépjárművek (személyautók, buszok, motorok stb.) esetében még több mint 840 ezer áthaladást rögzítettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. fő-, illetve gyorsforgalmi utakra telepített fix kamerái.

Míg a főutakon március 27-én még közel 263 ezer, addig március 28-án 120 ezer, 29-én pedig már csak 98 ezer áthaladást érzékeltek a kamerák. A gyorsforgalmi utak esetében is hasonló mértékben esett vissza a forgalom: a pénteki 580 ezer helyett szombaton már csak 230 ezer, vasárnap pedig 216 ezer áthaladást számláltak a NÚSZ fix telepítésű kamerái. A forgalom alakulása egyébként március 6-án érte el a havi csúcspontját – akkor mintegy 1,4 millió áthaladást rögzítettek a kamerák. A veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése óta a forgalom fokozatosan csökken. A NÚSZ Zrt. arra hívja fel mindenkinek a figyelmét, hogy a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet értelmében csak megfelelő indokkal lehet útra kelni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

núsz

utak

közlekedés

kijárási korlátozás

koronavírus

koronavírus-járvány