Itt vannak a tervek: az országhatárig vinnék az M3-as autóutat

HelloVidék   
  Megosztom
Itt vannak a tervek: az országhatárig vinnék az M3-as autóutat

Az M3-as autópálya most Vásárosnamény előtt ér véget, az innen induló és a beregdaróci ukrán határátkelőig tartó szakaszt tervezik majd. Az új út autópályává fejleszthető, 2x2 forgalmi sávos, mintegy 23 kilométer hosszú autóút lesz.

Megjelent az M3-as autóút Vásárosnamény és Beregdaróc (magyar-ukrán országhatár) közötti szakaszának tervezési pályázata. A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben, írja a Napi.hu.

Az M3-as autópálya most Vásárosnamény előtt ér véget, az innen induló és a beregdaróci ukrán határátkelőig tartó szakaszt tervezik majd.

Az ajánlattevők feladata, hogy elkészítsék az út engedélyezési tervét. Négy külön szintű csomópontot kell tervezni, egy-egy pihenőhelyet mindkét oldalon, továbbá a határátkelőt is, ami egy komplex pihenőhely lesz, ahol várakozni is lehet. A tervezési idő 18 hónap, a finanszírozás hazai forrásból történik. Az ajánlattételi határidő május 4.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autópálya

autóút

fejlesztés vásárosnamény

beregdaróc