Többnyelvű jelzésekkel üzennek a külföldieknek: hemzseg a szemét az összekötő út mentén

HelloVidék   
  Megosztom
Többnyelvű jelzésekkel üzennek a külföldieknek: hemzseg a szemét az összekötő út mentén

Már nemcsak a szemétgyűjtő konténerek, de a figyelmeztető táblák és a négy nyelven figyelmeztető matricázott feliratok is a helyükre kerültek a Makót Maroslelével összekötő út mentén. A falu polgármestere ezektől reméli, hogy a jövőben a külföldi autósok nem szórják szét a szemetet - írja a delmagyar.hu.

Táblákat készíttetett a maroslelei önkormányzat a Makó és Maroslele közötti út mentén elhelyezett szemétgyűjtő konténerekhez, ez utóbbiakra pedig figyelmeztető matricákat

- számolt be a portálnak Drimba Tibor, a falu polgármestere. Mint mondta, az út, illetve a vele párhuzamosan futó kerékpárút mentén rendeszersen felhalmozódik a szemét. Elsősorban a sztrádára, illetve onnan visszafelé tartó külföldi autósok szabadulnak meg ott fölös terhüktől.

Még tavaly kibéreltek két konténert és februárban ki is helyezték őket a kritikus pontokra. A konténereket havonta egyszer ürítik, darabját ötezerért. Ennek költségét a maroslelei önkormányzat vállalta. A falu polgármestere beszámolt arról is, hogy a konténerek mellé kihelyzésre kerültek még piktogramos táblák is, valamint a szemétgyűjtőkre ragasztott matricák is. Ezeken magyar, román, né­­met és angol nyelven kérik az arra járókat, oda helyezzék el hulladékukat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

utazás

makó

összekötő út

szemét

külföldiek

hulladék