Többnyelvű jelzésekkel üzennek a külföldieknek: hemzseg a szemét az összekötő út mentén

HelloVidék   
  Megosztom
Többnyelvű jelzésekkel üzennek a külföldieknek: hemzseg a szemét az összekötő út mentén

Már nemcsak a szemétgyűjtő konténerek, de a figyelmeztető táblák és a négy nyelven figyelmeztető matricázott feliratok is a helyükre kerültek a Makót Maroslelével összekötő út mentén. A falu polgármestere ezektől reméli, hogy a jövőben a külföldi autósok nem szórják szét a szemetet - írja a delmagyar.hu.

Táblákat készíttetett a maroslelei önkormányzat a Makó és Maroslele közötti út mentén elhelyezett szemétgyűjtő konténerekhez, ez utóbbiakra pedig figyelmeztető matricákat

- számolt be a portálnak Drimba Tibor, a falu polgármestere. Mint mondta, az út, illetve a vele párhuzamosan futó kerékpárút mentén rendeszersen felhalmozódik a szemét. Elsősorban a sztrádára, illetve onnan visszafelé tartó külföldi autósok szabadulnak meg ott fölös terhüktől.

Még tavaly kibéreltek két konténert és februárban ki is helyezték őket a kritikus pontokra. A konténereket havonta egyszer ürítik, darabját ötezerért. Ennek költségét a maroslelei önkormányzat vállalta. A falu polgármestere beszámolt arról is, hogy a konténerek mellé kihelyzésre kerültek még piktogramos táblák is, valamint a szemétgyűjtőkre ragasztott matricák is. Ezeken magyar, román, né­­met és angol nyelven kérik az arra járókat, oda helyezzék el hulladékukat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

utazás

makó

összekötő út

szemét

külföldiek

hulladék