Többnyelvű jelzésekkel üzennek a külföldieknek: hemzseg a szemét az összekötő út mentén

HelloVidék   
  Megosztom
Többnyelvű jelzésekkel üzennek a külföldieknek: hemzseg a szemét az összekötő út mentén

Már nemcsak a szemétgyűjtő konténerek, de a figyelmeztető táblák és a négy nyelven figyelmeztető matricázott feliratok is a helyükre kerültek a Makót Maroslelével összekötő út mentén. A falu polgármestere ezektől reméli, hogy a jövőben a külföldi autósok nem szórják szét a szemetet - írja a delmagyar.hu.

Táblákat készíttetett a maroslelei önkormányzat a Makó és Maroslele közötti út mentén elhelyezett szemétgyűjtő konténerekhez, ez utóbbiakra pedig figyelmeztető matricákat

- számolt be a portálnak Drimba Tibor, a falu polgármestere. Mint mondta, az út, illetve a vele párhuzamosan futó kerékpárút mentén rendeszersen felhalmozódik a szemét. Elsősorban a sztrádára, illetve onnan visszafelé tartó külföldi autósok szabadulnak meg ott fölös terhüktől.

Még tavaly kibéreltek két konténert és februárban ki is helyezték őket a kritikus pontokra. A konténereket havonta egyszer ürítik, darabját ötezerért. Ennek költségét a maroslelei önkormányzat vállalta. A falu polgármestere beszámolt arról is, hogy a konténerek mellé kihelyzésre kerültek még piktogramos táblák is, valamint a szemétgyűjtőkre ragasztott matricák is. Ezeken magyar, román, né­­met és angol nyelven kérik az arra járókat, oda helyezzék el hulladékukat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

utazás

makó

összekötő út

szemét

külföldiek

hulladék