Döntött az önkormányzat: kivágják a balatonföldvári kikötő fáit

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött az önkormányzat: kivágják a balatonföldvári kikötő fáit

A fenyőfák közül több is veszélyessé vált a szakértő felmérés szerint, ezért kell kivágni őket. Az önkormányzat azt ígéri, más helyen kellő mennyiségben pótolni fogja a fákat.

A napokban elkezdték kivágni Balatonföldvár kikötőjének fenyőfáit, szúrta ki a hirbalaton.hu. Az önkormányzat szerint öt darab fa két szakértő felmérése alapján veszélyessé vált, ezért kell kivágni őket. Erről a város közösségi oldalára is posztoltak - a bejegyzésben azt írják, a fák megmentése érekében egy civil szervezet is készíttetett egy szakvéleményt, ami lényegi tartalmát tekintve megegyezik az önkormányzat birtokában lévő dokumentummal.

A megvizsgált fák tekintetében egy fának az azonnali eltávolítását, a további három fának az 5-10 év alatt történő cseréjét javasolja. Mivel a fák jelen állapotukban veszélyeztetik az emberi életet és a műemléképületet (Csigaház) egyaránt, ezért kivágásuk nem tűr halasztást. A terület átrendezése, fejlesztése a közösségi tér kialakítása ezeket figyelembe véve történik majd meg. Az eltávolított fákat más helyen kellő mennyiségben pótolni fogja az önkormányzat

- ígérik.

Futó Zsófia, az önkormányzat sajtófelelőse elmondta: mivel az önkormányzat szakértője a másik szakértő által cserére javasolt fákat is veszélyesnek ítélte, mind az öt fenyőfát haladéktalanul kivágják.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

balatonföldvár

kikötő

favágás

fenyőfa