Sokan már a nyaralást tervezgetik: augusztusra foglalnak szállásokat a magyarok

MTI   
  Megosztom
Sokan már a nyaralást tervezgetik: augusztusra foglalnak szállásokat a magyarok

A növekvő keresletet valószínűleg kevesebb szállásadó fogja kiszolgálni, a szakember szerint ugyanis nem minden szálláshely nyit majd ki újra. A kínálatban maradó szálláshelyeknek viszont lépést kell tartani a vendégek igényeivel.

Április-májusra ugyan még nincs foglalás a Szállás.hu rendszerében, augusztus iránt viszont már van érdeklődés - közölte a Szállás.hu saját adatai alapján. Mint elmondták, szinte minden partnerük rugalmas feltételeket vezetett be, így például

A szakemberek azt javasolják azonban, hogy az utazást tervezők inkább olyan típusú szálláshelyeket keressenek, ahol elszigetelten, önmagát ellátva üdülhet a vendég. Ezek az úgynevezett "Robinson" típusú szálláshelyek jellemzően a településektől messzebb eső önálló házak, erdei apartmanok.

Szigetvári József, a Szallas.hu-csoport vezérigazgatója azt mondta: bár a jelenlegi helyzetben a ők is az otthonmaradást támogatják, az augusztusi és őszi időszak már kedvező lehet az utazók számára. Úgy látja, hogy a járvány okozta válság után szélesebb vendégkört kell kiszolgálniuk a szállásoknak, ebben segíthet az akadálymentességi tanúsítvány megszerzése.

A kínálatban maradó szálláshelyeknek viszont lépést kell tartani a vendégek igényeivel.

Március végétől a korábbi önbevallásos alapon működő "akadálymentes" szűrőt európai tanúsító védjegy és egy részletes akadálymentességről szóló szűrőrendszer váltotta fel. Tavaly az oldalon leadott keresések szerint 25 ezer vendég használta az akadálymentes szűrőt, ami nagyságrendileg 1,4 milliárd forint értékű foglalást hozott. Az új fejlesztéssel a felhasználók a kerekesszékeseknek, vakoknak, gyengénlátóknak, siketeknek, nagyothallóknak, kognitív zavarral élőknek, segítő kutyával érkezőknek ajánlott szálláshelyekre is szűrhetnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szállás

szállásfoglalás