Volánbusz: így ajánlott a jegyvásárlás az érettségizőknek

HelloVidék   
  Megosztom
Volánbusz: így ajánlott a jegyvásárlás az érettségizőknek

A 2020. május 4-től érettségire utazó diákoknak fontos tudniuk: az iskolák március 16-i bezárása és a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetése óta eltelt időszakban számos változás lépett életbe a Volánbusz járatainak közlekedésével kapcsolatban.

A járművezetők és az utasok egészségének megőrzése érdekében március 23-tól szünetel az első ajtós felszállás és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés a társaság által üzemeltetett autóbusz-járatokon. A jegyek és bérletek megváltására elővételben van lehetőség a Közlekedési Mobiljegy és a Simple applikációkon keresztül, a Volánbusz honlapján elérhető online értékesítési rendszerben, valamint személyesen az elővételi pénztárakban, az automatákból, vagy a nyitva tartó szerződéses partnereknél.

A kialakult járványhelyzetre tekintettel a Volánbusz kéri, hogy az érettségizők lehetőség szerint elektronikus úton vásárolják meg jegyüket, bérletüket. Az utazás tervezéséhez további fontos információ, hogy március 25-től valamennyi helyközi (elővárosi, regionális, országos) járat tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint indul, de az érettségi időszakban a Budapest környéki közlekedésben a tanítási időszakra vonatkozó menetrend lesz érvényben.

Helyi járatok esetenként a tanszünetes menetrenden felül további korlátozásokkal, vagy egyáltalán nem közlekednek. Az utasforgalom alakulását azonban folyamatosan figyelemmel kísérik, és ha a zsúfoltság elkerülése érdekében szükséges, plusz autóbuszokat indítanak.

Előre tervezetten az alábbi járatok indulnak a tanítási szünetes járatokon felül. A kedvezményes utazáshoz a társaság elfogadja a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat, valamint az eredeti aláírással és pecséttel nem rendelkező diákigazolványt helyettesítő igazolásokat is.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegyés bérletváltási szabályait érintő változásokról a diákok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak. A társaság sok sikert kíván a vizsgákhoz minden érettségizőnek!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volán

volánbusz

utazás

érettségi

diákok

utazás