Beindul a balatoni turizmus? Több kemping is kinyit május 15-én

MTI   
  Megosztom
Beindul a balatoni turizmus? Több kemping is kinyit május 15-én

A Balatontourist 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására, a kijárási korlátozások feloldása esetén a cég által üzemeltetett egységek tervezett nyitási időpontja május 15. - mondta Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese csütörtökön.

Mint mondta, a cégcsoport a tavalyi évet változatlan vendégforgalom mellett 10 százalékot meghaladó szállásdíj bevételtöbblettel zárta az előző évhez viszonyítva. Az idén kimagaslóan jó szezonra számított a cég, a foglalások száma márciusig magasabb volt a tavalyinál, de a járvány közbeszólt.

A leginkább veszélyeztetett senior vendégkör, és a jövedelemkiesést elszenvedő bel- és külföldi vendégek egy része lemondott terveiről, a foglalási előlegek így is elérik a tavalyi április végi érték 85 százalékát. A járvány miatt a tavalyinál jóval gyengébb, de még elfogadható vendégforgalomra számítanak

- tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A cég kempinglánca továbbra is 10 tagból áll. A badacsonyörsi Balaton vendégház az idén már nem része hálózatnak, viszont csatlakozott a lánchoz a balatonberényi Balatontourist Kócsag Kemping. A kempinglánc felét a társaság maga üzemelteti, amely egységekben tavaly összesen 405 ezer vendégéjszakát regisztráltak, a másik felét pedig partnervállalkozások működtetik. A tulajdonos továbbra is az OPUS Global Nyrt., azonban a cégcsoport belső struktúrája változott, január 1-jétől a Balatontourist csoport tagjai közvetlenül a Hunguest Hotels Zrt. leányvállalatai lettek.

A tapasztalataink szerint a klasszikus sátor- és lakókocsis helyek mellett nő az igény olyan szálláshelyek iránt, amelyek lehetővé teszik a kempingezés életérzését saját eszközök vásárlása nélkül is. Emiatt nő a kereslet a kempingen belüli üdülőházak, mobilházak, bérelhető lakókocsik és berendezett bérsátrak iránt

- ismertette az igazgatóhelyettes.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

kemping

nyitás

koronavírus

koronavírus-járvány