Örülhetnek a helyiek: fullos, vadiúj autóbuszokat kapott ez a vidéki város

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a helyiek: fullos, vadiúj autóbuszokat kapott ez a vidéki város

A debreceni gyárból első ütemben az új géppark első hét autóbusza gurult be a déli iparterületen található, tavaly nyáron átadott korszerű kecskeméti telephelyre.

Megérkeztek a helyi közösségi közlekedést biztosító holding új, negyvenöt darabos flottájának első autóbuszai Kecskemétre csütörtökön - tájékoztatott az Inter Tan-Ker Zrt. csütörtökön. A kecskemétiek az év elejétől MAN-buszokkal utazhattak, április végén pedig megkezdődött a járműpark teljes megújítása. Ennek keretében negyvenöt új, a kor környezetvédelmi és technológiai elvárásainak megfelelő autóbusz - köztük húsz Mercedes-Benz Reform 500 LE és huszonöt Mercedes-Benz Conecto Next Generation - érkezik Kecskemétre.

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint, rendkívül rövid idő állt rendelkezésre a városhoz méltó, korszerű és fenntartható autóbuszflotta biztosítására. A szükséges óvintézkedések bevezetésével azonban sikerült a gyártási folyamatokat újraindítani Debrecenben. A szerződésnek köszönhetően hosszú távon biztosítható a gyártásban dolgozók megélhetése Debrecenben, de garantálható a buszvezetők, szerelők, forgalomirányítók létbiztonsága is Kecskeméten, a városban élők pedig magasabb színvonalú szolgáltatást kaphatnak - idézték a közleményben.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere beszédében felidézte azokat a kihívásokat, amelyekkel közösen kellett megküzdeni ahhoz, hogy átalakulhasson a helyi közösségi közlekedés.

A polgármester szerint, Kecskemét így a legkorszerűbb eszközállománnyal és felkészült csapattal rendelkezik a közösségi közlekedés ellátására. A Mercedes-Benz Reform és a hat Conecto autóbusz EURO 6-os - a ma elérhető legmagasabb környezetvédelmi besorolásnak megfelelő - dízelmotorral működik, háromajtós kivitelű.

A Mercedes-Benz Reform 500 LE egy hazai fejlesztésű és gyártású autóbusz, mindössze az alváza készül külföldön. A Mercedes-Benz Conecto buszokat pedig Törökországban gyártják, viszont készre szerelésüket, a vásárlói igényekhez igazítását már Debrecenben végzik. Mindkét autóbusz automata sebességváltóval, elektronikus szintszabályozással, motorterében automata tűzoltóberendezéssel rendelkezik. Klimatizált utasterük LED megvilágítású. A kerekesszékkel és babakocsival közlekedőket mechanikus rámpa segíti. A járműveket külső és belső térfigyelő kamerarendszerrel és utastéri tájékoztató rendszerrel szerelték fel.

A Mercedes-Benz Reform 91, a Conecto 101 utast szállíthat.

A helyi közösségi közlekedést Kecskeméten az év eleje óta a város önkormányzatának megbízásából a Kecskeméti Közlekedési Központtal együttműködésben az ITK Holding Zrt. egyik tagvállalata, az Inter Tan-Ker Zrt. látja el. Az új szolgáltató januárban vette át a feladatot a DAKK Zrt.-től.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kecskemét

közlekedés

közösségi közlekedés

busz