Gulyás Gergely: mégis mehetnek a budapestiek vidékre

MTI   
  Megosztom
Gulyás Gergely: mégis mehetnek a budapestiek vidékre

Fontos pontosító kijelentést tett a csütörtök délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, ami a kijárási korlátozás alatt lévő fővárosiakat és Pest megyeieket érinti - írja a Pénzcentrum.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az önkormányzatokkal való együttműködés is biztosított, ami alapján meglepve olvasták Karácsony Gergely szerdai levelét. A miniszter szerint úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely véleménye megváltozott és már újranyitná Budapestet is.

Ha megkeres a főpolgármester, nyitottak vagyunk a kijárási korlátozások áttekintésére

- fogalmazott.

Gulyás Gergely szerint a fertőzés lassult csökken az új fertőzöttek száma, de továbbra is látni a területi különbségeket, ezért arra kért mindenki, hogy hordja a szájmaszkot a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban. Kiemelte, hogy a korábbi kijárási korlátozásokról szóló rendeletben meghatározták a feltételeket: ha valaki el akarja hagyni az ingatlanát, megteheti a felsorolt indokok mentén.

A fővárosiak és a Pest megyeiek is meglátogathatják a vidéki ingatlanjukat. Nincs lezárás Budapest és Pest megyére vonatkozóan, nincs megkülönböztetés a vidékiek és a fővárosiak között ebben a tekintetben

- hangsúlyozta és hozzáfűzte, hogy mindenhol be kell tartani a biztonsági szabályokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kijárási korlátozás

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

védekezés

gulyás gergely