Elképesztő teherautó flottával tesztelték az új Duna-hidat: íme a legfrissebb részletek + FOTÓ

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Elképesztő teherautó flottával tesztelték az új Duna-hidat: íme a legfrissebb részletek + FOTÓ

Próbaterhelést végeztek az épülű, új komáromi Duna-hídnál, amely a NIF Zrt. közlése szerint rendben lezajlott - írja az Index. Nem mindennapi látványt nyújtott a teszt, amikor 32 kamion sorakozott fel a hídon.

A NIF Zrt. a portál információi szerint közölte, hogy rendben lezajlott a hétvégére tervezett statikus próbaterhelés az épülő új komáromi Duna-hídnál. A próbaterhelést 32, egyenként 31,6 tonna súlyú tehergépkocsival végezték.

A vizsgálat során összesen 16-féle kombinációban álltak a teherautók a hídon, míg a dinamikus terhelés során két tehergépkocsi halad át a hídon 5, aztán 20, majd 40, végül 60 km/órás sebességgel.


A próbaterhelés során statikus és dinamikus terhelést végeznek, amelyekhez kapcsolódóan a hídszerkezet különböző részein és elemein mérik az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat, az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket, még az úgynevezett piloncsúcs elmozdulását is. A teszthez fűződő munkálatokat és a méréseket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének szakemberei végzik el. Az adatok kiértékelése néhány hetet vesz majd igénybe.

A NIF azt is közölte, hogy a nettó 91,2 millió euróért épülő híd kivitelezése a befejezéséhez közeledik: elkészült a szigetelés, most fejeződik be az aszfaltburkolat megépítése.

Folytatódik a közvilágítási oszlopok, korlátok elhelyezése, a híd monitoring és riasztó rendszerének telepítése, a lámpák, hajózási jelzések felszerelése. A szlovák oldalon már elkészültek a csatlakozó utak is, a magyar oldalon még hiányzik egy 20-25 méteres szakasz

- fogalmaztak.

A hidat augusztusban tervezik átadni.

A fotókon a 600 méter hosszú Duna-híd próbaterhelése.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

duna

duna-híd

építkezés

teszt

terhelés

híd

komárom