Elképesztő teherautó flottával tesztelték az új Duna-hidat: íme a legfrissebb részletek + FOTÓ

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Elképesztő teherautó flottával tesztelték az új Duna-hidat: íme a legfrissebb részletek + FOTÓ

Próbaterhelést végeztek az épülű, új komáromi Duna-hídnál, amely a NIF Zrt. közlése szerint rendben lezajlott - írja az Index. Nem mindennapi látványt nyújtott a teszt, amikor 32 kamion sorakozott fel a hídon.

A NIF Zrt. a portál információi szerint közölte, hogy rendben lezajlott a hétvégére tervezett statikus próbaterhelés az épülő új komáromi Duna-hídnál. A próbaterhelést 32, egyenként 31,6 tonna súlyú tehergépkocsival végezték.

A vizsgálat során összesen 16-féle kombinációban álltak a teherautók a hídon, míg a dinamikus terhelés során két tehergépkocsi halad át a hídon 5, aztán 20, majd 40, végül 60 km/órás sebességgel.


A próbaterhelés során statikus és dinamikus terhelést végeznek, amelyekhez kapcsolódóan a hídszerkezet különböző részein és elemein mérik az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat, az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket, még az úgynevezett piloncsúcs elmozdulását is. A teszthez fűződő munkálatokat és a méréseket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének szakemberei végzik el. Az adatok kiértékelése néhány hetet vesz majd igénybe.

A NIF azt is közölte, hogy a nettó 91,2 millió euróért épülő híd kivitelezése a befejezéséhez közeledik: elkészült a szigetelés, most fejeződik be az aszfaltburkolat megépítése.

Folytatódik a közvilágítási oszlopok, korlátok elhelyezése, a híd monitoring és riasztó rendszerének telepítése, a lámpák, hajózási jelzések felszerelése. A szlovák oldalon már elkészültek a csatlakozó utak is, a magyar oldalon még hiányzik egy 20-25 méteres szakasz

- fogalmaztak.

A hidat augusztusban tervezik átadni.

A fotókon a 600 méter hosszú Duna-híd próbaterhelése.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

duna

duna-híd

építkezés

teszt

terhelés

híd

komárom