Elképesztő teherautó flottával tesztelték az új Duna-hidat: íme a legfrissebb részletek + FOTÓ

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Elképesztő teherautó flottával tesztelték az új Duna-hidat: íme a legfrissebb részletek + FOTÓ

Próbaterhelést végeztek az épülű, új komáromi Duna-hídnál, amely a NIF Zrt. közlése szerint rendben lezajlott - írja az Index. Nem mindennapi látványt nyújtott a teszt, amikor 32 kamion sorakozott fel a hídon.

A NIF Zrt. a portál információi szerint közölte, hogy rendben lezajlott a hétvégére tervezett statikus próbaterhelés az épülő új komáromi Duna-hídnál. A próbaterhelést 32, egyenként 31,6 tonna súlyú tehergépkocsival végezték.

A vizsgálat során összesen 16-féle kombinációban álltak a teherautók a hídon, míg a dinamikus terhelés során két tehergépkocsi halad át a hídon 5, aztán 20, majd 40, végül 60 km/órás sebességgel.


A próbaterhelés során statikus és dinamikus terhelést végeznek, amelyekhez kapcsolódóan a hídszerkezet különböző részein és elemein mérik az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat, az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket, még az úgynevezett piloncsúcs elmozdulását is. A teszthez fűződő munkálatokat és a méréseket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének szakemberei végzik el. Az adatok kiértékelése néhány hetet vesz majd igénybe.

A NIF azt is közölte, hogy a nettó 91,2 millió euróért épülő híd kivitelezése a befejezéséhez közeledik: elkészült a szigetelés, most fejeződik be az aszfaltburkolat megépítése.

Folytatódik a közvilágítási oszlopok, korlátok elhelyezése, a híd monitoring és riasztó rendszerének telepítése, a lámpák, hajózási jelzések felszerelése. A szlovák oldalon már elkészültek a csatlakozó utak is, a magyar oldalon még hiányzik egy 20-25 méteres szakasz

- fogalmaztak.

A hidat augusztusban tervezik átadni.

A fotókon a 600 méter hosszú Duna-híd próbaterhelése.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

duna

duna-híd

építkezés

teszt

terhelés

híd

komárom