Ébredezik az erdei turizmus: ismét üzembe áll a vasút Mesztegnyőn

HelloVidék   
  Megosztom
Ébredezik az erdei turizmus: ismét üzembe áll a vasút Mesztegnyőn

Fokozatosan újraindul az erdei turizmus Somogyban. Május 23-án üzembe áll a Mesztegnyői Erdei Vasút, hétvégenként pedig a Hotel Kardosfa étterme is várja a vendégeket. A továbbra is fennálló járványhelyzet miatt azonban az általános óvintézkedéseket kirándulás közben is be kell tartani.

Szakaszosan tér vissza az élet a SEFAG Zrt. kezelésében lévő turisztikai létesítményekbe a somogyi erdőben. A korlátozások feloldását követően elsőként a szabadtéri programlehetőségek indulnak újra. A zselici erdőben lévő Hotel Kardosfa már május 15-én megnyitotta éttermét a vendégek előtt. Egyelőre még csak korlátozásokkal: csak péntek és vasárnap között, délutánonként várják az erdei ínyencségekre vágyókat, akik a teraszon foglalhatnak helyet, betartva az asztalok közötti kellő védőtávolságot.

Május 23-án pedig kigördülnek a remízből a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei. Az első járat szombaton 10:00-kor indul Mesztegnyőből Felsőkak felé és egy órai ott-tartózkodás után tér vissza. A szerelvények a járványhelyzet időtartama alatt hétvégéken és ünnepnapokon járnak majd. A távolságtartás szabályainak betartása miatt korlátozott utaslétszámot tudnak fogadni, ezért a vonatozást tervezőknek javasolt előzetesen bejelentkezni.

A SEFAG Zrt. tervei szerint a következő hetekben az egyelőre zárva maradó létesítmények, így a Zselici Csillagpark és az erdei szálláshelyek is megnyitják a kapukat. A Deseda Kalanderdő, a Ropolyi látogatóközpont a Zselicben, a parkerdők és a túraútvonalak pedig a lezárások idején is látogathatóak voltak és természetesen a jövőben is várják a természetbarátokat.

A társaság munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy az erdei pihenés során is tartsák be járványügyi előírásokat: közösségben viseljenek védőmaszkot, tartsák a megfelelő távolságot, gyakran mossanak kezet, és ha betegek, mindenképpen maradjanak otthon. Így megelőzhető a koronavírus újabb elterjedése és szabadon járhatunk továbbra is kikapcsolódni a természetbe.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében 85 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdei vasút

vasút

turizmus

erdei turizmus