Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

MTI   
  Megosztom
Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

A vidéki bölcsődék és óvodák a jövő héttől visszatérnek a rendes működésre, június 16-tól pedig szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok is az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára bejelentette, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Ez azonban csak lehetőség a szülőknek, nem jelenti azt, hogy kötelező bölcsődébe, óvodába járniuk a gyerekeknek. Novák Katalin arról is tájékoztatott, hogy módosító javaslatot nyújtott be az örökbefogadói tanfolyam ingyenessé tételéért az örökbefogadás elősegítéséről szóló törvényjavaslathoz, amelyet kedden kezdett tárgyalni a parlament.

Az államtitkár emlékeztetett: egyszerűbbé és gyorsabbá szeretné tenni a kormány az örökbefogadást, ezért a többi között nem lesz kötelező a tanfolyam elvégzése az örökbefogadó szülőknek. A fejenként 60-80 ezer forintos tanfolyam azonban ettől függetlenül ajánlott, és meg is marad lehetőségként. A javaslatnak köszönhetően viszont akár közel 160 ezer forintot is megspórolhatnának az örökbefogadók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

nyár

nyári tábor

gyerekek