Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

MTI   
  Megosztom
Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

A vidéki bölcsődék és óvodák a jövő héttől visszatérnek a rendes működésre, június 16-tól pedig szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok is az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára bejelentette, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Ez azonban csak lehetőség a szülőknek, nem jelenti azt, hogy kötelező bölcsődébe, óvodába járniuk a gyerekeknek. Novák Katalin arról is tájékoztatott, hogy módosító javaslatot nyújtott be az örökbefogadói tanfolyam ingyenessé tételéért az örökbefogadás elősegítéséről szóló törvényjavaslathoz, amelyet kedden kezdett tárgyalni a parlament.

Az államtitkár emlékeztetett: egyszerűbbé és gyorsabbá szeretné tenni a kormány az örökbefogadást, ezért a többi között nem lesz kötelező a tanfolyam elvégzése az örökbefogadó szülőknek. A fejenként 60-80 ezer forintos tanfolyam azonban ettől függetlenül ajánlott, és meg is marad lehetőségként. A javaslatnak köszönhetően viszont akár közel 160 ezer forintot is megspórolhatnának az örökbefogadók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

nyár

nyári tábor

gyerekek