Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

MTI   
  Megosztom
Bejelentették: így indulnak újra az óvodák, bölcsődék és a nyári táborok

A vidéki bölcsődék és óvodák a jövő héttől visszatérnek a rendes működésre, június 16-tól pedig szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok is az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára bejelentette, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával.

Ez azonban csak lehetőség a szülőknek, nem jelenti azt, hogy kötelező bölcsődébe, óvodába járniuk a gyerekeknek. Novák Katalin arról is tájékoztatott, hogy módosító javaslatot nyújtott be az örökbefogadói tanfolyam ingyenessé tételéért az örökbefogadás elősegítéséről szóló törvényjavaslathoz, amelyet kedden kezdett tárgyalni a parlament.

Az államtitkár emlékeztetett: egyszerűbbé és gyorsabbá szeretné tenni a kormány az örökbefogadást, ezért a többi között nem lesz kötelező a tanfolyam elvégzése az örökbefogadó szülőknek. A fejenként 60-80 ezer forintos tanfolyam azonban ettől függetlenül ajánlott, és meg is marad lehetőségként. A javaslatnak köszönhetően viszont akár közel 160 ezer forintot is megspórolhatnának az örökbefogadók.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

nyár

nyári tábor

gyerekek