Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett a sofőr: belehalt sérüléseibe az elgázolt férfi

MTI   
  Megosztom
Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett a sofőr: belehalt sérüléseibe az elgázolt férfi

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A cserben hagyott áldozat a kórházban meghalt.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta: a férfi a Korányi Frigyes út melletti szervizúton ütötte el az úttest közepén kerékpározó sértettet. A gyanúsított az ütközés után segítségnyújtás nélkül elhagyta a baleset helyszínét, az elgázolt kerékpáros a kórházban belehalt sérüléseibe.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsított fiatal férfi esetében fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást

- indokolta a bíróság döntését a sajtószóvivő.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezésért, illetve bűnügyi felügyelet elrendeléséért fellebbezett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sofőr

ittas vezetés

gázolás

nyíregyháza

szabolcs-szatmár-bereg megye

segítségnyújtás

kerékpáros