Milliárdos összeg ütheti a markukat: megújulnak a magánszállások a népszerű üdülővárosban

MTI   
  Megosztom
Milliárdos összeg ütheti a markukat: megújulnak a magánszállások a népszerű üdülővárosban

A polgármester szerint minden adott ahhoz, hogy verseny- és piacképes, európai szinten is minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre Hévízen. Ez több mint 3 ezer szoba korszerűsítését jelentheti.

A hévízi magánszálláshelyek összesen mintegy 1,3 milliárd forinthoz juthatnak, ha élnek a Magyar Turisztikai Ügynökség magánszállások fejlesztésére vonatkozó pályázati lehetőségével - közölte a város önkormányzata. Papp Gábor polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a hévízi szobakiadók - a Kisfaludy-program lehetőségein felül - az önkormányzat évek óta zajló minőségfejlesztési pályázatán is nyerhetnek támogatást, így minden adott ahhoz, hogy verseny- és piacképes, európai szinten is minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szükséges pályázatok megírásához, benyújtásához az MTÜ által kiképzett, a hévízi Tourinform-irodában dolgozó szakemberek, illetve az önkormányzat munkatársai is ingyenes segítséget nyújtanak.

H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsadó közlése szerint

A kormány ugyanakkor Hévízen további öt szálloda felújítására és egy új szálloda építésére összesen mintegy 10 milliárd forintot, Keszthelyen pedig egy-egy felújításra és építésre ugyancsak pályázati támogatással 8 milliárd forintot biztosít.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

turizmus

magánszállás

felújítás

támogatás

magyar turisztikai ügynökség