Milliárdos összeg ütheti a markukat: megújulnak a magánszállások a népszerű üdülővárosban

MTI   
  Megosztom
Milliárdos összeg ütheti a markukat: megújulnak a magánszállások a népszerű üdülővárosban

A polgármester szerint minden adott ahhoz, hogy verseny- és piacképes, európai szinten is minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre Hévízen. Ez több mint 3 ezer szoba korszerűsítését jelentheti.

A hévízi magánszálláshelyek összesen mintegy 1,3 milliárd forinthoz juthatnak, ha élnek a Magyar Turisztikai Ügynökség magánszállások fejlesztésére vonatkozó pályázati lehetőségével - közölte a város önkormányzata. Papp Gábor polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a hévízi szobakiadók - a Kisfaludy-program lehetőségein felül - az önkormányzat évek óta zajló minőségfejlesztési pályázatán is nyerhetnek támogatást, így minden adott ahhoz, hogy verseny- és piacképes, európai szinten is minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szükséges pályázatok megírásához, benyújtásához az MTÜ által kiképzett, a hévízi Tourinform-irodában dolgozó szakemberek, illetve az önkormányzat munkatársai is ingyenes segítséget nyújtanak.

H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsadó közlése szerint

A kormány ugyanakkor Hévízen további öt szálloda felújítására és egy új szálloda építésére összesen mintegy 10 milliárd forintot, Keszthelyen pedig egy-egy felújításra és építésre ugyancsak pályázati támogatással 8 milliárd forintot biztosít.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

turizmus

magánszállás

felújítás

támogatás

magyar turisztikai ügynökség