Nullás hitelek az autókereskedőknél: akciókkal is próbálják bepörgetni a vásárlási kedvet

Pénzcentrum   
  Megosztom
Nullás hitelek az autókereskedőknél: akciókkal is próbálják bepörgetni a vásárlási kedvet

A tragikus április után szép lassan kezdenek visszatérni a vásárlók az autókereskedésekbe, a szakember szerint realitása van annak, hogy a június és a július is egyre inkább erősödik majd.

Kezd visszatérni az élet az autókereskedésekbe, és a szövetség szerint az állami támogatások tovább fokozhatják a vásárlási kedvet. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy 15-étől indul az e-autó támogatás is például, amely kapcsán már rengetegen érdeklődtek. A szakember bizakodóan tekint a nyár elébe: ez az időszak általában jól szokott menni az autókereskedőknek, most is elég lehet az életbenmaradáshoz.

A tragikus április után szép lassan kezdenek visszatérni a vásárlók az autókereskedésekbe:

Ha nem is mindenhol egységesen az országban, de megindult az élet. Elsősorban cégek érdeklődnek, de azért a magánszemélyek is szépen lassan kezdenek visszatérni, jelentősen nőtt áprilishoz képest az érdeklődők száma, de érthető okokból még nem annyi, mint normál menetben - mindenesetre már bizakodásra ad okot, hogy komoly érdeklődés van

- mondta el Gablini Gábor. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint júniusban mégtöbben térhetnek be a kereskedésekbe, hiszen 15-én indul az elektromos autókra kiírt támogatás, amiről már a májusi bejelentés után is rengetegen kérdezték a kereskedőket. Emellett a nagycsaládosok is újra keresik a kedvezményesen megvásárolható modelleket.

Realitása van annak, hogy a június és a július is egyre inkább erősödik majd. A klasszikus értelemben vett nyár az autókereskedelemben mindig jól szokott sikerülni, bízunk benne, hogy ez idén is meglesz. Ha nem is a tavalyi volumennel, de a működést, az életbenmaradást mindenképpen segíti a fellendülés

- jelentette ki a GÉMOSZ elnöke, aki szerint a kerskedők akciókkal is igyekeznek bepörgetni a keresletet. Ilyen például a nulla százalékos finanszírozás, amit jellemzően a készletkisöprésekkor alkalmaznak.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

autókereskedés

hitel

akció

autóvásárlás

e-autó támogatás