Ez a helyzet most a magyar üdülőparadicsomokkal: ezt mindenkinek tudnia kell, aki oda készül

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a helyzet most a magyar üdülőparadicsomokkal: ezt mindenkinek tudnia kell, aki oda készül

Elsősorban hétvégén egyre több magyar vendég látogat el a hazai turistaparadicsomokba, több helyen kiugró forgalmat tapasztalnak, a hétköznapok ugyanakkor sokkal csendesebbek a megszokottnál.

Elsősorban hétvégén egyre több magyar vendég látogat el a hazai turistaparadicsomokba, több helyen kiugró forgalmat tapasztalnak, a hétköznapok ugyanakkor sokkal csendesebbek a megszokottnál. Hollókőn attól tartanak, hogy a javulás ellenére a tavasszal kieső bevételeket év közben nem tudják pótolni, emiatt télen lehetnek pénzügyi gondjaik, számol be a Magyar Nemzet. "Visszatérőben vannak a településünkre a turisták, hétvégente már egész sokan vannak, hétköznap viszont még nagyon kevesen látogatnak el hozzánk", nyilatkozta a lapnak Hollókő polgármestere. Utóbbi jelenségnek az osztálykirándulások elmaradása az oka.

Zalakaroson zajlanak a beruházások, felújítások, emellett a polgármester, Novák Ferenc azt tapasztalja, hogy korábban nem látott minőségű és márkájú autók jelentek meg a településen.

Tihany polgármestere, Tósoki Imre elmondta: érdekes helyzet alakult ki a településen, mert miközben a hétvégék nagyon erősek, sokszor a gépjárműforgalmat is alig tudják kezelni, olyan sok ember van, a hétköznapokon viszont nagyon sok az üresjárat. A hétvégi kiugró forgalom ugyanakkor nem hozza vissza azt a veszteséget, ami hétköznapokon keletkezik, mert a szálláshelyek és az éttermek nem tudnak szombaton és vasárnap kétszer annyi helyet biztosítani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

turizmus

üdülőparadicsom