Kiderült: ekkor rohamozzák meg a külföldi turisták a népszerű magyar üdülővárost

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Kiderült: ekkor rohamozzák meg a külföldi turisták a népszerű magyar üdülővárost

Érezhetően nő az érdeklődés az üdülőrégió iránt, késve ugyan, de augusztus közepén remélhetőleg az üdülőjárat-szezon is beindul. 7 német városból érkeznek vendégek a nyugat-balatoni nemzetközi repülőtérre.

Csaknem biztos, hogy augusztus 15-én megérkezik a Czech Airlines légitársaság első chartergépe Düsseldorfból a sármelléki repülőtérre – értesült a Magyar Nemzet. Idén még nem landolt üdülőjárat a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A gép már aznap visszaindul Németországba a hévízi gyógyüdülésre készülő berlini utasokért, és annak érdekében, hogy a sármelléki légikikötő megadja a módját a régen várt szezonkezdésnek, a torony ugyanezen a napon egy Frankfurtból érkező Lufthansa-gépnek is leszállási engedélyt ad.

A Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója, Benkő Attila elmondta: eddig csak kereskedelmi és sportgépeket fogadtak.

Érezhetően nő az érdeklődés az üdülőrégió iránt, késve ugyan, de augusztus közepén remélhetőleg az üdülőjárat-szezon is beindul

- nyilatkozta.

Továbbra is hét német városból, Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból, Berlinből, Lipcséből, Erfurtból és Drezdából érkeznek vendégek a nyugat-balatoni nemzetközi repülőtérre, amelynek nettó árbevétele 2019-ben megközelítette a kétszázmillió forintot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

üdülés

hévíz

turizmus

nemzetközi repülőtér