Üdülőket is elérhet a víz: kilépett medréből a Maros

HelloVidék   
  Megosztom
Üdülőket is elérhet a víz: kilépett medréből a Maros

A víz elöntötte a napozóterület egy jelentős részét, vízben állt a partra húzott lépcső is, amin át a vízbe lehet lemenni alacsonyabb vízállásnál, ugyanakkor a kalandpark és a büfé szárazon állt - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, a vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a hét végén a Maros. Mint írják a strandon vendégek is voltak, többen fotózták a hömpölygő folyót. Délután pedig már úgy tűnt, hogy a víz valamelyest már vissza is húzódott.

A korábbi előrejelzések szerint a szakemberek arra számítottak, hogy a folyó vízszintje Makónál várhatóan 360 cm-es vízállás mellett fog tetőzni június 22-25 közötti időszakban. Ehhez képest a hétvégi tetőzés szintje 325 centi volt – az első fokú készültséget 400-nál rendelik el. Szakemberek úgy vélik, hogy, ha nem éri nagyobb eső a vízgyűjtő területet, akkor további apadás várható.

Az önkormányzat mindenesetre – a legrosszabbra készülve – arra figyelmeztetett, hogy a folyó medréből kiléphet és az alacsonyabban fekvő üdülők alsó szintjeit is elérheti.

A portál szerint a Maros felszínén rengeteg flakon látható, amik várhatóan a part közelében fel fog torlódni. Így, ha emiatt valahol megreked a víz, sok lehet nyáron a szúnyog.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

maros

meder

víz

vízállás

part