Üdülőket is elérhet a víz: kilépett medréből a Maros

HelloVidék   
  Megosztom
Üdülőket is elérhet a víz: kilépett medréből a Maros

A víz elöntötte a napozóterület egy jelentős részét, vízben állt a partra húzott lépcső is, amin át a vízbe lehet lemenni alacsonyabb vízállásnál, ugyanakkor a kalandpark és a büfé szárazon állt - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, a vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a hét végén a Maros. Mint írják a strandon vendégek is voltak, többen fotózták a hömpölygő folyót. Délután pedig már úgy tűnt, hogy a víz valamelyest már vissza is húzódott.

A korábbi előrejelzések szerint a szakemberek arra számítottak, hogy a folyó vízszintje Makónál várhatóan 360 cm-es vízállás mellett fog tetőzni június 22-25 közötti időszakban. Ehhez képest a hétvégi tetőzés szintje 325 centi volt – az első fokú készültséget 400-nál rendelik el. Szakemberek úgy vélik, hogy, ha nem éri nagyobb eső a vízgyűjtő területet, akkor további apadás várható.

Az önkormányzat mindenesetre – a legrosszabbra készülve – arra figyelmeztetett, hogy a folyó medréből kiléphet és az alacsonyabban fekvő üdülők alsó szintjeit is elérheti.

A portál szerint a Maros felszínén rengeteg flakon látható, amik várhatóan a part közelében fel fog torlódni. Így, ha emiatt valahol megreked a víz, sok lehet nyáron a szúnyog.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

maros

meder

víz

vízállás

part