Jó hír a bicikliseknek: ebben a térségben több mint 600 milliót költenek kerékpáros fejlesztésekre

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a bicikliseknek: ebben a térségben több mint 600 milliót költenek kerékpáros fejlesztésekre

Több mint 600 millió forintos kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben, ahol a már megújult kerékpárutak mellett, újabb szakasz épül, valamint az élménykínálat modern pihenőpontokkal is kiegészül.

Több mint 600 millió forintos Európai Uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben. A Sopron – Tómalom – Fertőrákos közötti teljesen megújult kerékpárutat, valamint a Fertőújlak és az osztrák határ közötti szakaszt már használhatják a biciklisek.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség vezetésével, a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban megvalósuló turisztikai fejlesztés útépítési, valamint szolgáltatás-fejlesztési elemeket egyaránt tartalmaz.

A projekt másik fontos mérföldköve a fertőújlaki Fő utca burkolatjavítása – szintén elkészült már. Ennek köszönhetően a Fertő – Hanság Nemzeti Park területére érkező nagyszámú kerékpáros turista jó minőségű aszfaltos úton érkezhet az országba.

Ezek közül három helyen vizesblokkal ellátott pihenő pont is helyet kap, melyek közül a fertődi Csillagtúra központ információs és túraközpontként is üzemel majd. Itt kerékpárkölcsönzésre is lesz lehetőség, sőt a mozgáskorlátozottak számára is elérhető lesz a Fertő táj speciális kerékpárok segítségével.

Három helyszínen forgalomszámlálókat telepítenek, amelyek a térség aktuális időjárási adatairól is információkkal szolgálnak. A projekt a kerékpáros-barát szolgáltatásfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzését és olyan látogatóbarát fejlesztést is magába foglal, mint egy turisztikai internetes portál megvalósítása.

A projekt konzorciumvezetője a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, további konzorciumi tagok a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., valamint a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A projekt teljes megvalósulása 2021. első negyedévére várható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

közlekedés