Rengeteg ember élete válhat könnyebbé: megvalósul a régóta várt építkezés

MTI   
  Megosztom
Rengeteg ember élete válhat könnyebbé: megvalósul a régóta várt építkezés

Közel 13 kilométer hosszú kerékpárút épül a Mura folyó magyarországi szakaszán. A Mura-menti települések egy részét - Molnárit, Murakeresztúrt és a Somogy megyei Őrtilost - összekötő kerékpárútépítés a térség egyik legnagyobb beruházása.

A Mura-program részeként 1,5 milliárd forint uniós támogatással csaknem 13 kilométer hosszú kerékpárút épül a folyó magyarországi szakaszán. Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében megvalósuló beruházás turizmusfejlesztési célokat szolgál.

Ha a beruházás megvalósul, az önkormányzatok, a vállalkozások komplex-turisztikai csomagot tudnak kínálni a térségbe érkező turistáknak.

Mura-menti települések egy részét - Molnárit, Murakeresztúrt és a Somogy megyei Őrtilost - összekötő kerékpárútépítés a térség egyik legnagyobb beruházása, melyhez a kormány is támogatást nyújt - fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy a Zalaerdő kisvasút- és a szálláshely-fejlesztési beruházásai tovább erősítik a térség turisztikai vonzerejét.

Polgár Róbert Murakeresztúr polgármestere elmondta: a Mura-program részeként megvalósuló fejlesztés hosszútávon is nagy lehetőséget jelent a településnek. A Murakeresztúr mellett épülő bicikliútról leágazások vezetnek majd el a pár száz méterre lévő faluközpontig. A helybeliek kulturális programokkal, mesterségbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várják majd a turistákat és szálláshelyet is tudnak biztostani számukra.

Az új kerékpárút a murakeresztúri bányatavakat is érinti majd, ahol a területrendezési munkák befejezése után a bányatulajdonossal együttműködve szabadidőközpontot szeretnének létrehozni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

kerékpározás