Folytatódik a gigafejlesztés a Balatonnál: teljesen más lesz így a biciklis közlekedés

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a gigafejlesztés a Balatonnál: teljesen más lesz így a biciklis közlekedés

Tihannyal szemben kap 5 kilométernyi modern kerékpárutat a Balaton déli partja. A turistaszezont követően, ősszel dolgoznak majd a Zamárdi-Balatonszárszó kerékpárút munkálatain.

A turistaszezont követően, ősszel dolgoznak majd a Zamárdi-Balatonszárszó kerékpárút munkálatain, ami a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készül el. Az összesen 5,6 kilométernyi kerékpárút projektjét a Reaszfalt Kft. vállalta el – írja a Magyar Építők az uniós közbeszerzési adatokra hivatkozva. A Balatoni Bringakör fejlesztéséhez tartozó kerékpárút-projekt EU-s támogatással készül el, 510 millió forintból.

Zamárdiban a Margó Ede sétány melletti ingatlanon és a Szent István utca mellett részben új kétirányú pályát építenek, részben egyesített gyalog- és kerékpárutat alakítanak ki, illetve járdákat újítanak fel és átvezetéseket adnak át. Szántódon a Móricz Zsigmond utca és a Szent István utca mellett dolgoznak majd, többek között gyalog- és kerékpárutakat kiépítve és egy meglévő szervízutat elbontva. A két településen összesen 2,53 kilométernyi pályát adnak át.

Balatonszárszón a Mikszáth Kálmán utcában és a Jókai Mór utcában alakítanak ki nyitott kerékpársávot az eddig használt burkolat kiszélesítével, illetve egy biciklis pihenőhelyet is kiépítenek. Szárszón 3,07 kilométernyi új kerékpárút készül el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

fejlesztés

balatoni bringakör

kerékpáros útvonal

bicikliút