Kilenc vidéki település fogott össze: több mint 300 millióból valósították meg közös terveiket

MTI   
  Megosztom
Kilenc vidéki település fogott össze: több mint 300 millióból valósították meg közös terveiket

Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból.

Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból. A tájékoztatás szerint a projekt konzorciumi formában valósult meg. A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.

A projekt keretében például autóbuszmegállókat alakítottak ki, parkolók, gyalogátkelőhelyek, kerékpártárolók létesültek. Továbbá kerékpársávokat és a forgalmat lassító "fekvőrendőrt" alakítottak ki. A projekt keretében szemléletformáló eseményeket is tartottak a településeken, kerékpáros közlekedésbizonsági kiadványt, szóróanyagot készítettek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

fejlesztés