Óvatosan terveznek a magyarok: ekkor indul útnak a nyaralni készülők többsége

MTI   
  Megosztom
Óvatosan terveznek a magyarok: ekkor indul útnak a nyaralni készülők többsége

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait: a Netrisk.hu 6000 fős felmérése alapján a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók 56 százaléka pedig a határokon belül marad.

A cég közleménye szerint a már megkötött utasbiztosítások alapján a külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik. A célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország.

A távolabbi úticélok háttérbe szorulását mutatja az is, hogy a biztosítások mindössze 12 százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt 35-40 százalékkal. Noha ez az arány a járatok fokozatos helyreállásával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások 20 százalékát a cég várakozása szerint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

utazás belföldön

belföld

belföldi turizmus

belföldi utazás

nyaralás