Jó hír a strandolni vágyóknak: fürdésre alkalmas a balatoni strandokon vízminőség

MTI   
  Megosztom
Jó hír a strandolni vágyóknak: fürdésre alkalmas a balatoni strandokon vízminőség

A Balaton vízminősége a természetes fürdőhelyek többségén kiváló, pár esetben jó a tó Somogy, Zala és Veszprém megyéhez tartozó részén is - közölték az illetékes kormányhivatalok

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Balaton nyugati medencéjére, mert a vízben a határértéket jelentősen meghaladó klorofill-A szinteket mértek, ami jelentős algaprodukció kialakulását jelzi.

A Balaton körüli megyék mindhárom kormányhivatala azt a tájékoztatást adta, hogy az idei szezonban is folyamatosan ellenőrzik a jogszabályi előírások betartását, egyebek mellett a strandok higiénés állapotát, az üzemelés tárgyi és személyi feltételeit, a vízfelület és a vízpart tisztaságát, a bóják meglétét. A vízminőség monitorozását havi gyakorisággal végzik.

A Zala Megyei Kormányhivatal azt közölte: a tó nyugati medencéjénél található megyei partszakasz mind a hét strandján fürdőzésre alkalmas, kiváló a vízminőség. A kijelölt pontokon történő mintavétel során, a helyszíni szemle megállapításai alapján júliusban kiegészültek a vizsgálatok cianobaktérium-sejtszám és klorofill-A kimutatásával is.

A vizsgált paraméterek tekintetében kifogásoltság nem merült fel

- fogalmaztak.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a megye valamennyi természetes fürdőhelyének vize fürdőzésre alkalmas, strandjaik vízminőségének zöme pedig kiváló, mindössze kettő kapott ennél alacsonyabb, jó minősítést.

A somogyi kormányhivatal is arról számolt be, hogy a megye valamennyi természetes fürdővize fürdőzésre alkalmas, strandjaik zömének vízminősége kiváló, mindössze egy-egy kapott jó minősítést.

A Balaton körüli megyék kormányhivatalai arról is beszámoltak, hogy a járványhelyzetre való tekintettel néhány fürdőhasználati és üzemeltetési előírás szigorítása vált szükségessé, ebben a szezonban fokozott figyelmet fordítanak ezek betartásának ellenőrzésére is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

vízminőség

strand

szórakozás