Több száz milliós beruházás: itt épül gyalogos-kerékpáros híd a Dunán

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: itt épül gyalogos-kerékpáros híd a Dunán

A Dunakiliti és Dobrohost (Doborgaz) közötti gyalogos-kerékpáros Duna-híd magyarországi részét a Strabag Általános Építő Kft. építheti meg, nettó 621 millió forintért - írta meg a napi.hu.

Ahogy arról a portál beszámolt,a közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Duna feletti hidat a szlovák fél építi. Ahogy a portál írja, 85 százalékban az európai uniós Interreg program a beruházás finanszírozója, a maradék hazai forrás. A megközelítő utat és az ártéri hidat meg kell építeni a magyar oldalon. A megközelítő út 495 méter, az ártéri híd 128 méter hosszú. A híd teljes szélessége 4,9 méter, a szegélyek közötti 4 méteres hasznos szélességgel. A nyertessel július 6-án kötött szerződést a NIF. Indult még a tenderen az A-Híd Építő Zrt., a Colas Közlekedésépítő Zrt. és az Egomax Építőipari Kft. is.

A tervezett híd felépítése lehetőséget teremthet arra, hogy a térségben levő, eddig elszigetelt határ menti települések között kapcsolat alakuljon ki. Az új kapcsolat nem érint európai gyorsforgalmi hálózatot, elsősorban a helyi lakosság és a kerékpáros turizmus igényeit fogja kielégíteni

- írja a portál.


Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyalogos. közlekedés

kerékpáros útvonal

híd

gyalogos-kerékpáros híd

duna

beruházás

építkezés