Itt vannak a tervek: új gyorsforgalmi út köti össze hamarosan ezt a két vidéki várost

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a tervek: új gyorsforgalmi út köti össze hamarosan ezt a két vidéki várost

Az új út 28 kilométer hosszú lesz, a Rába felett egy híd is épül. A leendő gyorsforgalmi út végpontja Körmend közelében, a tervezett M80-as és M86-os, valamint a 8-as és 86-os főutak által határolt csomópontnál lesz.

Zalaegerszeg és Körmend között 28 kilométeres, kétszer kétsávos gyorsforgalmi út épül, amelynek tanulmánytervét és környezetvédelmi hatástanulmányát egy három tervező cégből álló konzorcium készítheti - közölte szerdán közösségi oldalán Zalaegerszeg polgármestere. Balaicz Zoltán emlékeztetett arra, hogy 2019-ben született döntés az M7-es autópálya és Zalaegerszeg között 170 milliárd forintos ráfordítással már épülő M76-os, kétszer kétsávos gyorsforgalmi út továbbépítéséről Körmend irányába.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt, európai uniós közbeszerzési tenderének az EU-s közbeszerzési közlönyben közzétett eredménye alapján a Zalaegerszeg és Körmend közötti út tanulmánytervét és környezetvédelmi hatástanulmányát a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., a Pannonway Építő Kft. és a UNITEF '83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. konzorciuma készítheti el. Az 505 millió forintos megbízás része a környezetvédelmi engedély megszerzése is.

A zalai megyeszékhely és a Vas megyei város közötti kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeg észak-keleti csomópontjából indul majd. Az épülő járműipari tesztpályától északra halad, Vas megye határát átlépve keresztezi a Rába folyó völgyét.

Balaicz Zoltán jelezte: az M76-os meghosszabbításával Zalaegerszegről közvetlen kikötés alakul ki az osztrák határhoz. Az új szakasz révén egy nyugat-dunántúli gyorsforgalmi ív is kiépül, ami az M7-es autópálya balatonszentgyörgyi csomópontjától Zalaegerszegen, Körmenden, valamint Szombathelyen keresztül éri el Győrt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

út

útépítés

gyorsforgalmi