Elsötétül az ég az ország felett: kiadták a figyelmeztetés, brutális villámlás kíséri majd a vihart

HelloVidék   
  Megosztom
Elsötétül az ég az ország felett: kiadták a figyelmeztetés, brutális villámlás kíséri majd a vihart

Ma délután nyugat felől záporok, zivatarok érkeznek kiadós mennyiségű csapadékkal, hevesebb viharokkal. A térségünkben kialakuló sekély ciklon a szombati nap időjárását is teljes egészében meghatározza majd - írta meg az Időkép.

Ahogy a portál írja, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napra és holnapra is többfelé másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztetést adott ki. A hevesebb zivatarokat intenzív villámlás, viharos széllökések, jégeső, valamint felhőszakadás is kísérheti, ami azt jelenti, hogy rövid idő alatt akár 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

A többi megyénkben a 3 keletit kivéve pedig elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetés van érvényben a zivatarok és a felhőszakadások miatt.

Szombatra a 3 északkeleti megyénkre első, az össze többire pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a várható felhőszakadások miatt, valamint az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést léptetett életbe a zivatarok miatt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

vihar

eső

villámlás

zivatar