Ez lehet a magyar autósok megmentője? Egyre többen használják, nagyon megéri

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ez lehet a magyar autósok megmentője? Egyre többen használják, nagyon megéri

Nap mint nap találkozunk az interneten sokkoló, elrettentő videókkal olyan közlekedési balesetekről, melyeket többnyire menetrögzítő kamerával rögzítettek az érintettek.

Egyre elterjedtebb Magyarországon az autós menetrögzítők használata: bár valóban hasznos lehet, ha bizonyítani kell valamilyen ügyben az igazunkat, de akár komoly bajba is kerülhetünk a felvételek miatt. Milyen jogszabályok vonatkoznak az ilyen eszközök használatára és a felvételek esetleges felhasználására? A kérdések megválaszolásában szakértő jogász segített a Pénzcentrumnak.

Bár ennek Oroszországban van kultúrája, de a magyar utakon is látni felvételeket: a hazai YouTube-világban talán a legismertebb ilyen felvételeket megosztó oldal a Budapesti Autósok Közössége. A felvételeken lehet szörnyülködni, vagy éppen nevetni, de az autós videóknak bizonyító erejük is van - nem véletlenül kötelező például a kamerázás Oroszországban. De mi a helyzet Magyarországon? Milyen jogszabályok vonatkoznak az ilyen eszközök használatára és a felvételek esetleges felhasználására? A kérdések megválaszolásában dr. Heinrich Renáta, a D.A.S. Jogszervíz jogásza segített a Pénzcentrumnak, aki azt mondta:

Hazánkban egyelőre számos olyan jelenségre nem adott maradéktalan megoldást a jogalkotás, melyek mára a mindennapjaink részévé váltak. Sok egyéb más mellett ilyen az elektromos rollerek térnyerése a közlekedésben, és bizony a menetrögzítő kamerák megjelenése is.

A szakértő szerint a rohamos technikai fejlődés sajnos megnehezíti azt, hogy minden új tényezőre száz százalékig pontos mégis gyors és adekvát reakciót kapjunk a törvényhozótól. Vannak azonban bizonyos szabályok, amelyeket mindenképp be kell tartanunk ahhoz, hogy ne sodorjuk önmagukat nagyobb bajba annál, amit el tudunk kerülni egy ilyen felvétel segítségével.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

menetrögzítő

autó

autós közlekedés

fedélzeti kamera