Ez lehet a magyar autósok megmentője? Egyre többen használják, nagyon megéri

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ez lehet a magyar autósok megmentője? Egyre többen használják, nagyon megéri

Nap mint nap találkozunk az interneten sokkoló, elrettentő videókkal olyan közlekedési balesetekről, melyeket többnyire menetrögzítő kamerával rögzítettek az érintettek.

Egyre elterjedtebb Magyarországon az autós menetrögzítők használata: bár valóban hasznos lehet, ha bizonyítani kell valamilyen ügyben az igazunkat, de akár komoly bajba is kerülhetünk a felvételek miatt. Milyen jogszabályok vonatkoznak az ilyen eszközök használatára és a felvételek esetleges felhasználására? A kérdések megválaszolásában szakértő jogász segített a Pénzcentrumnak.

Bár ennek Oroszországban van kultúrája, de a magyar utakon is látni felvételeket: a hazai YouTube-világban talán a legismertebb ilyen felvételeket megosztó oldal a Budapesti Autósok Közössége. A felvételeken lehet szörnyülködni, vagy éppen nevetni, de az autós videóknak bizonyító erejük is van - nem véletlenül kötelező például a kamerázás Oroszországban. De mi a helyzet Magyarországon? Milyen jogszabályok vonatkoznak az ilyen eszközök használatára és a felvételek esetleges felhasználására? A kérdések megválaszolásában dr. Heinrich Renáta, a D.A.S. Jogszervíz jogásza segített a Pénzcentrumnak, aki azt mondta:

Hazánkban egyelőre számos olyan jelenségre nem adott maradéktalan megoldást a jogalkotás, melyek mára a mindennapjaink részévé váltak. Sok egyéb más mellett ilyen az elektromos rollerek térnyerése a közlekedésben, és bizony a menetrögzítő kamerák megjelenése is.

A szakértő szerint a rohamos technikai fejlődés sajnos megnehezíti azt, hogy minden új tényezőre száz százalékig pontos mégis gyors és adekvát reakciót kapjunk a törvényhozótól. Vannak azonban bizonyos szabályok, amelyeket mindenképp be kell tartanunk ahhoz, hogy ne sodorjuk önmagukat nagyobb bajba annál, amit el tudunk kerülni egy ilyen felvétel segítségével.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

menetrögzítő

autó

autós közlekedés

fedélzeti kamera