Ekhós szekérre emlékeztet az új Tisza-híd: ezen a vonalon építik meg

HelloVidék   
  Megosztom
Ekhós szekérre emlékeztet az új Tisza-híd: ezen a vonalon építik meg

Az M44-es gyorsforgalmi út új hídjának szerkezetépítési munkálatai a Panama-csatorna rekonstrukciójakor is használt PERI rendszerekkel valósulnak meg. Az alépítményi munkarészek már több mint 70 százalékos készültségi szintnél tartanak, az útszakasz nem hétköznapi részét a tervek szerint 2021 szeptemberében adják át - írja a szoljon.hu

Ahogy a portál írja, az M44-es gyorsforgalmi út egyik szakaszán épül meg a Tisza-híd. Az Európában egyedülálló tiszaugi szerkezet deformált ellipszist formáz, így az 556 méter hosszú híd megjelenése az az ekhós szekérre , az Alföld egyik jelképére emlékeztet.

A tavaly átadott Tiszakürt-Kondoros szakaszhoz kapcsolódó 10 kilométeres, Lakitelek és Tiszakürt közötti szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Duna Aszfalt Kft. generálkivitelezésével jön létre. Az útszakaszon kialakítás alatt álló új Tisza-híd az A-Híd Zrt. alvállalkozásában és az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg. A híd kivitelezői rugalmas megoldásai és tapasztalt szakemberei miatt a PERI mellett döntöttek a zsaluzatok kiválasztásakor

- idézte a portál a magyarepitok.hu-t.

A jelenlegi adatok szerint a híd építéséhez összesen 127 hídgerendát használnak fel, a hídpilonok végső magassága több mint 50 méter lesz. A Lakitelek és Tiszakürt közötti új gyorsforgalmi útszakaszt a hozzá tartozó keretműtárggyal együtt a tervek szerint 2021 szeptemberében adják át, az alépítményi munkarészek már több mint 70 százalékos készültségi szintnél tartanak. Nem csak Európában, a világon is mindössze néhány olyan szerkezet található, amelyhez hasonló – itthon úttörőnek számító – beruházás épül az M44-es gyorsforgalmi út ezen szakaszán.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza

tisza-híd

gyorsforgalmi

m44-es gyorsforgalmi

m44

építkezés

utazás

híd

hídépítés