Ekhós szekérre emlékeztet az új Tisza-híd: ezen a vonalon építik meg

HelloVidék   
  Megosztom
Ekhós szekérre emlékeztet az új Tisza-híd: ezen a vonalon építik meg

Az M44-es gyorsforgalmi út új hídjának szerkezetépítési munkálatai a Panama-csatorna rekonstrukciójakor is használt PERI rendszerekkel valósulnak meg. Az alépítményi munkarészek már több mint 70 százalékos készültségi szintnél tartanak, az útszakasz nem hétköznapi részét a tervek szerint 2021 szeptemberében adják át - írja a szoljon.hu

Ahogy a portál írja, az M44-es gyorsforgalmi út egyik szakaszán épül meg a Tisza-híd. Az Európában egyedülálló tiszaugi szerkezet deformált ellipszist formáz, így az 556 méter hosszú híd megjelenése az az ekhós szekérre , az Alföld egyik jelképére emlékeztet.

A tavaly átadott Tiszakürt-Kondoros szakaszhoz kapcsolódó 10 kilométeres, Lakitelek és Tiszakürt közötti szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Duna Aszfalt Kft. generálkivitelezésével jön létre. Az útszakaszon kialakítás alatt álló új Tisza-híd az A-Híd Zrt. alvállalkozásában és az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg. A híd kivitelezői rugalmas megoldásai és tapasztalt szakemberei miatt a PERI mellett döntöttek a zsaluzatok kiválasztásakor

- idézte a portál a magyarepitok.hu-t.

A jelenlegi adatok szerint a híd építéséhez összesen 127 hídgerendát használnak fel, a hídpilonok végső magassága több mint 50 méter lesz. A Lakitelek és Tiszakürt közötti új gyorsforgalmi útszakaszt a hozzá tartozó keretműtárggyal együtt a tervek szerint 2021 szeptemberében adják át, az alépítményi munkarészek már több mint 70 százalékos készültségi szintnél tartanak. Nem csak Európában, a világon is mindössze néhány olyan szerkezet található, amelyhez hasonló – itthon úttörőnek számító – beruházás épül az M44-es gyorsforgalmi út ezen szakaszán.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza

tisza-híd

gyorsforgalmi

m44-es gyorsforgalmi

m44

építkezés

utazás

híd

hídépítés