Hőségriadót fújtak: ezekben a megyékben adtak ki veszélyjelzést a kánikula miatt

MTI   
  Megosztom
Hőségriadót fújtak: ezekben a megyékben adtak ki veszélyjelzést a kánikula miatt

A hőség veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

A veszélyjelzésük szerint

Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között várható, de egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Késő estére általában 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Kiemelték továbbá, hogy napközben a délnyugati határsávban alakulhat ki egy-egy zivatar, átmenetileg viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, néhol jégeső, illetve intenzív csapadékhullás kíséretében. Zivatarveszély miatt Baranya, Somogy és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Zavartalan lesz a hétvége?

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton szinte zavartalan napos időre készülhetünk. A mérsékelt északias szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 11-20 fok várható, a délutáni csúcshőmérséklet 26-33 fok között alakulhat, a Dunántúlon lesz melegebb az idő.

Vasárnap délelőtt derült idő ígérkezik, de kora délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és nyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat késő délután. A változó irányú szél gyenge, mérsékelt, néhol élénk lehet. Napközben 26-32 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hőség

másodfokú riasztás

figyelmeztetés

hőség

hőségriadó

hőségriasztás