Újabb gigaberuházás: családi luxusszállodát és élményparkot építenek a balatoni településen

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Újabb gigaberuházás: családi luxusszállodát és élményparkot építenek a balatoni településen

A fejlesztő célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre.

Jól halad a BalaLand elnevezésű családi élményszálloda fejlesztése Szántódon, számol be a Magyar Nemzet. Az összesen 109 szobás, ötcsillagos kategóriájú, koloniális stílusú családi szálloda fejlesztése már 2017-ben megkezdődött a tervezési munkálatokkal, idén tavasszal pedig a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett, és elkezdődtek a mélyépítési munkálatok, amik a nyár végére a tervek szerint le is zárulhatnak.

A tervek szerint 2022-től üzemelő szálloda mindamellett, hogy nagyban támogatja majd a térség minőségi szálláshely-kínálatát, közvetlenül több mint száz új munkahelyet teremthet a térségben, illetve jelentős adóbevételekkel járulhat hozzá a balatoni régió fejlesztéséhez.

A hotel építésével párhuzamosan idén ősszel elkezdődhet a BalaLand Family Park kialakítása is, amely egyedülálló módon a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” utazásra építkezik, és tematikus játékelemeket sorakoztat majd fel. A fedett játszóházat és családi élményfürdőt, valamint különféle szabadtéri élményelemeket tartalmazó park Magyarországon hiánypótló beruházásként egy olyan magas minőségű, gyerekbarát attrakcióvá válhat, amely egész évben elérhető lesz a családok számára, meghosszabbítva ezzel a rövid nyári szezont.

Az élményszálloda idén júniusban került az Appeninn Nyrt. tulajdonába, miután az ingatlanpiaci társaság megvásárolta a Dreamland Holding Zrt. 75 százalékos részesedését a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft.-től. A beruházások költségeit részben önerőből, részben támogatásokból, illetve bankhitelekből fedezik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hotel

élménypark

szántód

luxusszálloda

beruházás