Újabb gigaberuházás: családi luxusszállodát és élményparkot építenek a balatoni településen

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Újabb gigaberuházás: családi luxusszállodát és élményparkot építenek a balatoni településen

A fejlesztő célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre.

Jól halad a BalaLand elnevezésű családi élményszálloda fejlesztése Szántódon, számol be a Magyar Nemzet. Az összesen 109 szobás, ötcsillagos kategóriájú, koloniális stílusú családi szálloda fejlesztése már 2017-ben megkezdődött a tervezési munkálatokkal, idén tavasszal pedig a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett, és elkezdődtek a mélyépítési munkálatok, amik a nyár végére a tervek szerint le is zárulhatnak.

A tervek szerint 2022-től üzemelő szálloda mindamellett, hogy nagyban támogatja majd a térség minőségi szálláshely-kínálatát, közvetlenül több mint száz új munkahelyet teremthet a térségben, illetve jelentős adóbevételekkel járulhat hozzá a balatoni régió fejlesztéséhez.

A hotel építésével párhuzamosan idén ősszel elkezdődhet a BalaLand Family Park kialakítása is, amely egyedülálló módon a „80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” utazásra építkezik, és tematikus játékelemeket sorakoztat majd fel. A fedett játszóházat és családi élményfürdőt, valamint különféle szabadtéri élményelemeket tartalmazó park Magyarországon hiánypótló beruházásként egy olyan magas minőségű, gyerekbarát attrakcióvá válhat, amely egész évben elérhető lesz a családok számára, meghosszabbítva ezzel a rövid nyári szezont.

Az élményszálloda idén júniusban került az Appeninn Nyrt. tulajdonába, miután az ingatlanpiaci társaság megvásárolta a Dreamland Holding Zrt. 75 százalékos részesedését a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft.-től. A beruházások költségeit részben önerőből, részben támogatásokból, illetve bankhitelekből fedezik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hotel

élménypark

szántód

luxusszálloda

beruházás