Új kedvezményt jelentett be a MÁV: így vehetik igénybe a diákok a filléres jegyet

HelloVidék   
  Megosztom
Új kedvezményt jelentett be a MÁV: így vehetik igénybe a diákok a filléres jegyet

A Fővárosi Nagycirkusz kezdeményezéséhez csatlakozva a vasúttársaság a rendezvényekre utazó, kitűnő tanulmányi eredményt elért tanulóknak 90 százalékos és kísérőjüknek pedig 50 százalékos utazási kedvezményt biztosít.

A MÁV-START csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz kezdeményezéséhez, miszerint a kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező diákok cirkuszi belépőt kapnak. A vasúttársaság az ezekre a rendezvényekre utazó, kitűnő tanulmányi eredményt elért tanulóknak 90 százalékos és kísérőjüknek pedig 50 százalékos utazási kedvezményt biztosít.

A kedvezményes menetjegy kizárólag pénztárban, ennek hiányában a vonaton váltható meg.

A kedvezményes jegy kizárólag belföldi utazásra, másodosztályra érvényes. Amennyiben első osztályon utaznak, a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A feláras vonatokra a felárat meg kell fizetni.

Az utasnak a pénztárnál közölnie kell, hogy milyen rendezvényre, melyik állomásra kéri a menettérti jegyet. Így a visszautazáskor már nem kell újabb jegyet váltani, a rendezvény helyszínén a menetjegyet az erre kijelölt helyen le kell bélyegeztetni, ennek elmulasztása esetén a menetjegy visszautazásra érvénytelen, a jegyvizsgáló új menetjegyet ad ki az utas egyéb, saját kedvezménye alapján. A kedvezményes árú menetjegy az előadás előtti naptól az előadást követő nap éjfélig érvényes.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

vasút

közlekedés

kedvezmény

diákok

kitűnő