Jobb, ha felkészülünk: hamarosan megszűnik a legtöbb buszjárat a népszerű vonalon

HelloVidék   
  Megosztom
Jobb, ha felkészülünk: hamarosan megszűnik a legtöbb buszjárat a népszerű vonalon

A MÁV és a Volánbusz alkotta vállalatcsoport évente majdnem 800 millió utast szállít, a közösségi közlekedést összehangoltan és egységesen kell szolgáltatni. Most fontos változásokat közöltek.

Folytatódik a vasúti és közúti személyszállítási menetrendek harmonizációja, ezért augusztus 20-tól megváltozik a Volánbusz Székesfehérvár, valamint Esztergom térségét a fővárossal összekötő autóbuszjáratainak menetrendje - közölte a MÁV Start és a Volánbusz.

A MÁV és a Volánbusz alkotta vállalatcsoport évente majdnem 800 millió utast szállít, a közösségi közlekedést összehangoltan és egységesen kell szolgáltatni.

A két város között továbbra is közlekedő autóbuszjáratokon pedig érvényesek a Budapest-Székesfehérvár viszonylatú vasúti bérletek.

Budapest és Esztergom között a vonatok egész nap 30 percenként közlekednek, csúcsidőszakokban jellemzően kétegységes FLIRT motorvonattal. Augusztus 20-tól Esztergomban átadják az új buszpályaudvart a korábban felújított vasútállomás mellett. Az új vasúti-autóbuszos átszállóhely a régi, Simor János utcai állomás feladatainak átvétele mellett biztosítja a vasúti és közúti közlekedési módozatok közötti gyors és zökkenőmentes átszállás lehetőségét is. Az új menetrendi struktúrának köszönhetően elkerülhetővé válik az autóbuszjáratok közötti kényszerű átszállások jelentős része.

Ezzel együtt változik a térség regionális autóbusz-menetrendje is. Augusztus 20-tól a vasúti menetrenddel összehangoltan közlekednek a buszok Leányváron, Piliscsabán, Piliscséven, Pilisvörösváron, Solymáron, Esztergom vasútállomáson és részben már Dorogon is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

busz

autóbusz

közlekedés

buszjárat

autóbuszjárat

vonat

budapest

székesfehérvár