Teljesen átalakul a vidéki város közlekedése: nagyszabású bicikliút-fejlesztés kezdődött

MTI   
  Megosztom
Teljesen átalakul a vidéki város közlekedése: nagyszabású bicikliút-fejlesztés kezdődött

A fejlesztés célja, hogy tovább bővüljön a város kerékpárút-hálózata, és így biztonságosabbá váljon a kerékpáros közlekedés. Ez most mintegy 625 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg.

Mintegy 625 millió forint európai uniós támogatásból bővíti kerékpárút-hálózatát Győr - tájékoztatott a megyeszékhely önkormányzata. A munkálatok a Tatai úton, a Régi Szentiváni úton és a Kodály Zoltán utcában elkezdődtek.

A Tatai úton a Hecsei úti körforgalom és a Tibormajori út között, a Régi Szentiváni úton pedig az út északi oldalán épül kerékpárút. Felmérések szerint az utóbbi, kétirányú út jelentős forgalmat bonyolít majd le a belső városrészek és az ipari park között.

A Kodály Zoltán utca mindkét oldalán egyirányú kerékpárutat alakítanak ki, emellett elkezdődött egy forgalomcsillapított övezet kialakítása is, mert Adyváros sűrűn lakott, főként panelházas övezet, emiatt nagy a kerékpáros és a gyalogos forgalom. Több úgynevezett sebességcsökkentő pódiumot alakítanak ki a beruházással.

Kerékpárutakat építenek, valamint kerékpáros nyomvonalakat alakítanak ki másutt is, köztük a Reptéri úton, a Szőnyi Márton utcában és a Tibormajori úton. A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból kapott pénzt a város.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

győr

kerékpár

bicikli

kerékpáros közlekedés

bővítés