Újabb fejlesztés jön a Balaton-parton: ezek a megyék érintettek a beruházásban

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fejlesztés jön a Balaton-parton: ezek a megyék érintettek a beruházásban

Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör, most újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés jön több mint 4 kilométeres szakaszon.

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztésről számolt be a Magyar Építők: azt írják, több mint 4 kilométeres szakaszon a régi elbontása után épül új gyalog- és kerékpárút a projektben Balatonkenese és Balatonfűzfő között. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már keresi a kivitelezőt, derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör,

A nyertes ajánlattevő feladata a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása lesz a Balatoni Bringakör Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti szakaszán több mint 4 kilométer hosszan. A bontási munkák és a kivitelezés is a nyertes ajánlattevő feladata lesz.

Balatonakarattyán a 71-es számú főút melletti kerékpárút elbontását követően új gyalog- és kerékpárút valósul meg átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen a szakaszon továbbá csapadék csatornát létesítenek és a csomóponti korrekciókat is elvégzik a tervek szerint.

Balatonkenesén több mint 1 kilométer hosszan szélesítik a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárutat, majd ezt követően átépítik a Vak Bottyán Strand előtti parkolóhelyeket, mellettük pedig közös gyalog-, és kerékpárút fog épülni.

A településen új útpályát alakítanak ki a Kikötő utcában, a meglévő murvás út helyén. Mindezek mellett a jelenlegi vasúti átjáró átépítése is megvalósul. A fent említett kikötő utcai útpályához egy új kerékpárutat is terveznek, ami össze fogja kötni a Kikötő utcát a 71-es számú főúttal.

A beruházás keretein belül Balatonfűzfőn szintén a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárút szélesítése fog megtörténni a meglévő elbontását követően. Továbbá új közös gyalog-, és kerékpárút építése is tervben van, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen felül új kerékpárút fog épülni a Mocsár utca és a Vitorlaház utca mentén is a meglévő elbontását követően.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

fejlesztés

bringakör

kerékpár

bicikli

bicikliút