Könnyebb lehet a munkába járás: így segítenek a kis településeken

MTI   
  Megosztom
Könnyebb lehet a munkába járás: így segítenek a kis településeken

A közlekedésbiztonság növelése mellett a helyi lakosok munkába járását könnyítenék a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban és Zagyvarékason kerékpárút építésével.

Kerékpárutak épültek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban és Zagyvarékason a Széchenyi 2020 programban. Jászladányban csaknem 2,4 kilométer hosszú kerékpárút épült - a fontosabb önkormányzati és közintézmények közlekedési útvonalát összekötve - a Terület - és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert csaknem 200 millió forintból - közölte a projekt kommunikátora, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

A beruházás részeként kiépítették a kerékpárutat, 126 kerékpár biztonságos tárolására alkalmas kerékpár dokk létesült, valamint parkoló, gyalogos átkelőhelyek épültek. A kivitelezésbe a helyi lakosokat is bevonták. Zagyvarékason a település első kerékpárútja épült ki 1700 méter hosszan a Top pályázatán nyert 135 millió forintból. A településen a kerékpárút kialakítása hosszú távú fejlesztési terv része.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

kerékpár

bicikli

kerékpárút