Bajban egy magyar falu: a határzár gyökeresen felborította a mindennapjaikat

HelloVidék   
  Megosztom
Bajban egy magyar falu: a határzár gyökeresen felborította a mindennapjaikat

A határzár jelentős problémát hozott egy magyar falu mindennapjaiba. A lakók eddig Szlovákián keresztül jutottak el Esztergomba dolgozni és tanulni, ám a korlátozással a 20 perces út helyett 70 kilométert kell utazniuk - számolt be az RTL Klub Híradója.

Megnehezítette a határzár a magyar falu mindennapjait: 40 perc helyett 5 órás az oda-vissza út, amin eljuthatnak dolgozni a késésekről és a több tízezer forint plusz költségről nem is beszélve. Már a második napon rengeteg gondot okozott a letkésieknek a korlátozás az RTL Kulb Híradó beszámolója szerint.

Eddig a lakók Szlovákián keresztül jutottak el dolgozni és tanulni Esztergomba körülbelül 20 perc alatt, ám most 70 kilométert kell kerülniük vagy a kompot választják, amire a megnövekedett forgalom miatt nehéz felférni és drága is. Akad olyan család, ahol egy havi fizetés sem fedezné így a gyerekek iskolába jutását.

A helyiek aggódnak, hogy kirúgják őket a késések miatt. A hatóságok szerint, azért kellett lezárni a határt, mert nincs elég rendőr, aki ellenőrizzen, és az áthaladó forgalom sem jelentős, az önkormányzat múlt heti adatai alapján azonban több mint 2100 autós haladt itt át 8-16 óra között. A lezárás elleni petíciót már több mint 800-an írták alá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

határzár

esztergom

letkés

korlátozás

probléma

közlekedés