Fontos változás a vonatokon: csak így utazhatunk a Balaton parton

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a vonatokon: csak így utazhatunk a Balaton parton

Két héttel hosszabbították meg az utószezoni közlekedési rendet a Balaton északi és déli partján, így a nyáron is megszokott időpontokban közlekednek tovább a vonatok a magyar tengernél.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján a MÁV-START balatoni utószezoni menetrendje az északi és déli parton is szeptember 14-étől 27-éig meghosszabbodik. A két héttel hosszabb utószezonban a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonhoz.

A déli parton Nagykanizsára és Keszthelyre továbbra is külön-külön kétóránként közlekednek gyorsvonatok, Budapest és Balatonszentgyörgy között óránkénti kínálatot biztosítva. A nagykanizsai és keszthelyi gyorsvonatokban elérhető lesz a minőségi IC-szolgáltatás, amely pót- és helyjegy váltásával vehető igénybe. A hétvégi időszakban a sebesvonatok kétóránkénti gyakorisággal közlekednek. A keszthelyi gyorsvonatokban pedig továbbra is közlekednek étkezőkocsik.

Az északi parton Budapest és Tapolca között továbbra is kétóránként közlekednek a KÉK HULLÁM sebesvonatok. Hétköznap irányonként két alkalommal, hétvégén pedig egész nap kétóránként közlekednek KATICA sebesvonatok Budapest és Balatonfüred között.

A hétvégi közlekedési rendben egy pár TEKERGŐ gyorsvonat jár Budapest és Tapolca között, elsősorban a kerékpárszállítási igények minél jobb kiszolgálása érdekében. A nagysikerű Balaton 24 és Balaton 72 napijegyek szeptember 30-áig megvásárolhatók és felhasználhatók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

vonat

balaton

közlekedés