Kitolják a szezont a Balatonnál: eddig marad nyitva a kemping

HelloVidék   
  Megosztom
Kitolják a szezont a Balatonnál: eddig marad nyitva a kemping

A magyar vendégek sokat javítottak a járvány miatt gyengébb előszezont záró balatoni turizmuson. Egyre népszerűbbek a kempingek, ezért a szezon október 11-ig meghosszabbodik - írja a vg.hu.

A portál szerint annak ellenére, hogy késve indult az előszezon, a Balaton-parti táborhelyeken rendesen megnőtt a magyar forgalom (16 százalék) és a külföldi sem apad annyira, mint máshol (58 százalék). Ennek hatására született meg a döntés, hogy kitolják a szezont.

A Balatontouris anyavállalata, a Hunguest Hotels elmondta a lapnak, hogy a járvány teljesen átstrukturálta a forgalmat és az utazástervezést. A vendégéjszaka-arány a tavaly 43-57 után megfordult a belföldiek javára: 67:33 volt.

A korábban legtöbb vendéget küldő országok között szereplő Hollandia és Dánia az előző évi számának csak az ötödét hozta. Idén elsősorban a német, lengyel, cseh és osztrák területekről érkeztek a külföldi vendégek.

Sokan tartották idén a legbiztonságosabb nyaralási formának a kempingezést, ezért többen választották. Az átlagos tartózkodási idő viszonr a tavalyi 3,78 napról 3,46 napra csökkent. A balatoni bringakör is egyre népszeűbb és így a lakóautós szállásfoglalás is.

A szezont a kempingek október 11-én zárják Balatonfüreden.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kemping

nyitvatartás

nyár

ősz