Kitolják a szezont a Balatonnál: eddig marad nyitva a kemping

HelloVidék   
  Megosztom
Kitolják a szezont a Balatonnál: eddig marad nyitva a kemping

A magyar vendégek sokat javítottak a járvány miatt gyengébb előszezont záró balatoni turizmuson. Egyre népszerűbbek a kempingek, ezért a szezon október 11-ig meghosszabbodik - írja a vg.hu.

A portál szerint annak ellenére, hogy késve indult az előszezon, a Balaton-parti táborhelyeken rendesen megnőtt a magyar forgalom (16 százalék) és a külföldi sem apad annyira, mint máshol (58 százalék). Ennek hatására született meg a döntés, hogy kitolják a szezont.

A Balatontouris anyavállalata, a Hunguest Hotels elmondta a lapnak, hogy a járvány teljesen átstrukturálta a forgalmat és az utazástervezést. A vendégéjszaka-arány a tavaly 43-57 után megfordult a belföldiek javára: 67:33 volt.

A korábban legtöbb vendéget küldő országok között szereplő Hollandia és Dánia az előző évi számának csak az ötödét hozta. Idén elsősorban a német, lengyel, cseh és osztrák területekről érkeztek a külföldi vendégek.

Sokan tartották idén a legbiztonságosabb nyaralási formának a kempingezést, ezért többen választották. Az átlagos tartózkodási idő viszonr a tavalyi 3,78 napról 3,46 napra csökkent. A balatoni bringakör is egyre népszeűbb és így a lakóautós szállásfoglalás is.

A szezont a kempingek október 11-én zárják Balatonfüreden.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kemping

nyitvatartás

nyár

ősz