Régen várt útfejlesztések a vidéki városban: már egy óra alatt is elérhető Budapest

MTI   
  Megosztom
Régen várt útfejlesztések a vidéki városban: már egy óra alatt is elérhető Budapest

A közvetlen összeköttetésnek köszönhetően lökést kaphat a régió és a város gazdaságának, idegenforgalmának fejlődése.

Az M25-ös út átadásával, az intermodális közlekedési csomópont megvalósításával, valamint a várost elkerülő tehermentesítő út megépítésével Eger történelmi léptékű infrastrukturális beruházást hajt végre - jelentette ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, hozzátéve, hogy ez hosszú időre meghatározza az egész térség fejlődésének ütemét.

Nyitrai Zsolt azt mondta, az Eger és Budapest közötti közvetlen összeköttetésnek köszönhetően lökést kaphat a régió és a város gazdaságának, idegenforgalmának fejlődése. A fejlesztéstől egyebek mellett azt várják, hogy a hazai és külföldi turisták, valamint a vállalkozások nagyobb számban mennek majd Egerbe, így több pénz jut az ottani cégeknek, családoknak.

A képviselő kijelentette azt is, hogy az útfejlesztés a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében valósult meg, csendesebbé, nyugodtabbá váltak az érintett települések, ahol jobb lesz a levegő, hiszen százezer fát és cserjét ültettek a szakemberek, valamint 800 ezer négyzetméternyi füves területtel gazdagodott a környék.

A további közlekedési fejlesztésekkel kapcsolatban a miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő közlése szerint az elkerülő út mintegy tíz kilométer hosszú lesz. A környezeti hatástanulmány, valamint a tanulmányterv már készül, ezt követően indulhat el az engedélyezési és a kiviteli terv elkészítése. A közúti fejlesztések mellett az asztalon van az intermodális csomópont építése is. Ennek az a célja, hogy egy helyszínen biztosítsa az utazóknak a vasúti, a távolsági és helyi autóbuszos, valamint a kerékpáros és taxis szolgáltatások elérését.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

út

útépítés

fejlesztés

beruházás

budapest

gyorsforgalmi