Régen várt útfejlesztések a vidéki városban: már egy óra alatt is elérhető Budapest

MTI   
  Megosztom
Régen várt útfejlesztések a vidéki városban: már egy óra alatt is elérhető Budapest

A közvetlen összeköttetésnek köszönhetően lökést kaphat a régió és a város gazdaságának, idegenforgalmának fejlődése.

Az M25-ös út átadásával, az intermodális közlekedési csomópont megvalósításával, valamint a várost elkerülő tehermentesítő út megépítésével Eger történelmi léptékű infrastrukturális beruházást hajt végre - jelentette ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, hozzátéve, hogy ez hosszú időre meghatározza az egész térség fejlődésének ütemét.

Nyitrai Zsolt azt mondta, az Eger és Budapest közötti közvetlen összeköttetésnek köszönhetően lökést kaphat a régió és a város gazdaságának, idegenforgalmának fejlődése. A fejlesztéstől egyebek mellett azt várják, hogy a hazai és külföldi turisták, valamint a vállalkozások nagyobb számban mennek majd Egerbe, így több pénz jut az ottani cégeknek, családoknak.

A képviselő kijelentette azt is, hogy az útfejlesztés a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében valósult meg, csendesebbé, nyugodtabbá váltak az érintett települések, ahol jobb lesz a levegő, hiszen százezer fát és cserjét ültettek a szakemberek, valamint 800 ezer négyzetméternyi füves területtel gazdagodott a környék.

A további közlekedési fejlesztésekkel kapcsolatban a miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő közlése szerint az elkerülő út mintegy tíz kilométer hosszú lesz. A környezeti hatástanulmány, valamint a tanulmányterv már készül, ezt követően indulhat el az engedélyezési és a kiviteli terv elkészítése. A közúti fejlesztések mellett az asztalon van az intermodális csomópont építése is. Ennek az a célja, hogy egy helyszínen biztosítsa az utazóknak a vasúti, a távolsági és helyi autóbuszos, valamint a kerékpáros és taxis szolgáltatások elérését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

út

útépítés

fejlesztés

beruházás

budapest

gyorsforgalmi